Továbbra is veretlenül

2021.09.26. 19:55

A Fehérvár megnyerte 4. mérkőzését is az ICEHL-ben

Az ICEHL 4. fordulójában a három győzelemmel kezdő Hydro Fehérvár AV19 az EC Grand Immo VSV jégkorongcsapatát fogadta.

Beke Zsombor

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Alig több mint egy hete a két csapat már találkozott egymással a Raktár utcában, az első fordulóban lejátszott mérkőzésen a Fehérvár magabiztosan játszva 5-1-re nyert.

A vasárnap délutáni találkozót is lendületesen kezdték a hazaiak, négy perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. Először Tim Campbell megpattant távoli lövése kötött ki a kapuban, 1-0, majd kisvártatva következett a második fehérvári találat is. A Shaw-Jacobs-Terbócs sor tört előre lendületesen, utóbbi passzából Jacobs volt eredményes közelről, 2-0. Időt is kért a Villach mestere. Rob Daum intelmei kicsit felébresztették az osztrák együttest, Zauner távoli löketét kellett védenie Tirronennek, de a Fehérvár sem vett vissza, a Hári vezette első egység beszorította ellenfelét, de Bernard tartotta hátulról csapatát. A harmad derekán szinte a semmiből jött a vendégek szépítése, Karlsson bombázott középről a hazai ketrecbe, 2-1. A folytatásban sem változott a játék képe, a Volán játszott fölényben, sőt Hári vezérletével szép megmozdulásoknak is tapsolhatott a publikum, de újabb gól már nem született az első húsz percben.

A Hydro Fehérvár AV19 úgy kezdte a második játékrészt, mint az elsőt, Terbócs átadása után Jacobs mattolta Bernardot, 3-1. Továbbra is nagy sebességet diktált a Volán, a jó iram mellett egyre több keménykedés tarkította a mérkőzést. A harmad derekán Atkinson és Moderer szólalkozott össze, hazai emberelőny következett, sőt később kettős fórban is támadhattak Bartalisék, de a helyzetek kimaradtak.

A záróetap osztrák lehetőségekkel kezdődött, de Tirronen állta a sarat, a túloldalon Hári lövését blokkolták a védők, majd Campbell láb közötti próbálkozását hárította Bernard. A fehérvári hátvéd ezután magas bottal való játékért 2+2 percet kapott, de a Volán hősiesen védekezve átvészelte ezt az időszakot. Később a Fehérvár is megmutathatta, mit tud létszámelőnyben. Nem jött ki jól ebből a játékhelyzetből a hazai együttes, ugyanis a kiegészülés pillanatában egy kapu mögött eladott korongot Schofield juttatott Tirronen kapujába, 3-2. Az utolsó percekben mindkét csapatnak adódtak helyzetei, de újabb gól már nem született. A Hydro Fehérvár AV19 négy mérkőzés után négy győzelemmel áll az ICEHL tabella élén.

Elkezdődhet az építkezés!

Megvalósul az a fejlesztés, amire már a fehérvári jégkorong-szurkolók évek óta vártak. Vasárnap Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András bejelentette, hogy még idén elkezdődhet az új, multifunkcionális csarnok építése a Nagyszombati és Budai út kereszteződésében. A beruházás 32 milliárd forintból valósul meg, ebben a költségben a környék útépítési fejlesztése is beletartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában