foci

2021.08.23. 17:48

Vereség az NB III-as éllovastól

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a végig mezőnyfölényben játszó hazaiak érvényesítették a papírformát.

Krebsz András

Dala Martin

Credobus Mosonmagyaróvár–MOL Fehérvár FC II 2-0 (0-0)

MTE 1904 Sporttelep, 400 néző, vezette: Szalai László.

MTE: Heinrich – Debreceni, Deák, Czingráber, Jasarevic (Nagy K., 69.), D’Urso, Tóth M. (Tóth L., 64.), Horváth K., Illés (Szegő, 82.), Boros (Popov, 69.), Nagy Z. (Végh, 82.). Vezetőedző: Varga László.

Fehérvár II: Dala – Tóth A., Dénes (Rónaszéki, a szünetben), Tóth B. (Nyári, 62.), Houri, Berelaki, Menyhárt (Babos, a szünetben), Fodor, Tóth T., Papp M., Dinnyés (Horváth B., 85.). Vezetőedző: Szalai Tamás.

Gól: Boros (53.), Szegő (93.).

Az eddigi három bajnoki összecsapásán hat egységet begyűjtő, Lyes Hourival a kezdőjében felálló MOL Fehérvár FC második csapata a szintén két győzelemmel és egy vereséggel rajtoló MTE otthonában igyekezett újabb pontokkal gazdagodni.

A várhatóan a bajnoki címért ringbe szálló hazaiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, Dalának már az ötödik percben bravúrt kellett bemutatnia az eredmény megőrzéséhez: az ötös sarkáról tüzelő Horváth maga is meglepődött, hogy a vendégek kapusa hárítani tudott. A mosonmagyaróváriak játékosa tíz perccel később újra próbálkozhatott, ám ezúttal hat méterről fölé bombázott, majd a 29. percben Boros fejelt a felső lécre. A játékrész hajrájához közeledve a piros-kék együttes is jelezte, hogy a pályán van, Fodor távolról eleresztett sistergős löketét azonban Heinrichnek sikerült kipiszkálnia a léc alól. A találkozó 37. percében aztán ismét Dala lett a főszereplő, a Berekali szabálytalansága miatt megítélt büntetőt ugyanis óriási bravúrral védte, Boros jobb alsóba tartó lövése ki sem pattant a 17 esztendős hálóőrről!

A fordulás után a Mosonmagyaróvár csapata hasonló vehemenciával vetette magát a játékba, sorjáztak a lehetőségek a vendégek kapuja előtt. Dala Tóth Martin közeli kísérletét és Mahir Jasarevic életerős löketét is hárította, azonban az 53. percben megtört a jég: Boros Gábor 22 méterről vette célba a székesfehérvári kaput, a labda a jobb felső sarokban kötött ki, 1-0. Nem sokkal később Nagy Zoárd is szeretett volna beköszönni, ám Dala a levegőben úszva védeni tudott. Ezt követően a hazai együttes érezhetően visszavett a tempóból, sőt a sérülése után visszatérő, szezonbeli első tétmérkőzésén pályára lépő Nyári Patrik kis híján egalizált, de a 23 méteres kísérletet Heinrich kipiszkálta a léc alól, majd az óváriak hálóvédője Houri 19 méteres szabadrúgásánál is a helyén volt.

A végeredményt egy hazai kontra végén a közelről betaláló Szegő Imre állította be a hosszabbítás perceiben, ezzel az élre röpítve az MTE csapatát, míg a legközelebb szeptember 1-jén pályára lépő piros-kékek a Nyugati-csoport 12. helyét foglalják el a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában