tájfutás

2021.08.08. 19:39

Véget értek az első döntők

A sprint döntőkkel vette kezdetét a szenior tájfutók világbajnoksága a megyeszékhelyen. Szombaton a kvalifikációt, vasárnap a döntőt bonyolították.

Horog László

20210807 Székesfehérvár, tájfutó verseny, tájékozódás, senior VB. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Még a kisvasút is megállt az atlétikai centrumhoz vezető úton, a több szerelvénnyel rendelkező, egymásba kapcsolt járművön ülök békésen kivárták – néhányan tapsoltak, sőt, szurkoltak is -, amikor a futók térképpel a kezükben elhaladnak az előttük az úttesten. Népes mezőny harcol az előkelő helyezésekért a megyeszékhelyen, valamint a folytatásban Csala és Csákvár körzetében, 37 országból másfélezer sportoló nevezett, a legnagyobb hagyományokkal rendelkező skandináv országokból ötszáz futó érkezett Fejérbe.

Szombaton a Bregyóban található atlétikai centrumban viaskodtak a sportolók a selejtezőn, másnap a rövidtáv döntőire került sor a történelmi belvárosban. Az első magyar siker a női 40-es, azaz 40 és 45 év közötti kategóriában született, Novai Éva világbajnok lett, a célban megjegyezte, a szervezők jó munkát végeztek. „Nagyon jó volt a terep kiválasztása, izgalmas pályán futhattam, sikerült hiba nélkül teljesítenem a távot.” A női 55-ben Mátyás Ildikó ezüstérmes, valamint második lett a női 35-ös kategóriában Papp Ildikó, 45-ben pedig Füzy Anna. A férfiaknál szintén a 45-ben Molnár Zoltán állhatott a dobogó második fokára.

 

A hétvégén 26 versenyszámban osztottak érmeket, hat svájci győztest köszöntöttek, a svédek és a finnek három, a norvégok, a csehek és osztrákok két-két aranyérmest ünnepeltek. További nyolc ország sportolói szereztek még a legfényesebb medálból, az érmeket Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András adta át a nemzetközi szövetség elnökségi tagja, Zentai László társaságában. A verseny kedden, Csákváron folytatódik, az erdei futamok selejtezőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában