Dánia ellen

2021.08.26. 21:54

Történelmi győzelmet aratott a magyar női jégkorong-válogatott

A magyar női jégkorong-válogatott az elit világbajnokság B csoportjának utolsó, 4. mérkőzésén legyőzte Dániát, így története első sikerét érte el ebben a sorozatban.

Káldor András

Nem véletlenül boldogok a magyar női jégkorong-válogatott tagjai, hiszen először győztek az elit világbajnokságon

Fotó: IIFH

Magyarország–Dánia 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)

Calgary, zárt kapuk mögött.

Vezette: Neary, Vichorek, Hammar, Heikkinen.

Magyarország: Németh A. – Kiss-Simon, Knee (1), Gowie 2, Kreisz E. (1), Seregély – Tóth E., Németh B. (2), Jókai-Szilágyi K. 1 (2), Dabasi, Gasparics 2 – Odnoga L., Mayer, Kiss A., Rónai (1), Szamosfalvi – Pártos, Pintér H. Pintér L., Horváth I., Metzler. Szövetségi kapitány: Lisa Haley.

Dánia: Nordström – Frandsen, Asperup, N. Jensen, Jakobsen 1, Weis – Ploug, A. Andersen, Glud, Ostergaard, Persson – Skott, Melberg Bau, Brix, Oksjberg – Refsgaard, Russell, Skriver, Peters, Friis-­Hansen. Szövetségi kapitány: Peter Elander.

Kiállítások: 8, ill. 16 perc.

Kapura lövések: 18–11.

A pont nélkül álló csapatok rangadóján a 15. percben tört meg a jég először, kettős emberelőnyben Jókai-Szilágyi középre tett korongja Nicoline Jensen botjáról ment be a kapuba, 1-0. A 18. percben egy védelmi hibát használt ki Gowie Alexandra, Amelie Andersen saját harmadában eladott korongját vágta be, 2-0. A második harmad 36 másodpercnyi áthúzódó emberelőnnyel indult, és ezzel élni tudott csapatunk. Jókai-Szilágyi centerezését az üresen érkező Gasparics Fanni értékesítette, 3-0. Majd a 26. percben Gowie korongvesztése után Josefine Jakobsen büntetett, 3-1. A játékrész hajrájában aztán Gowie javított, lövése egy dán lábon irányt változtatva került a gólvonal mögé, 4-1. A vb lezárásaként az 58. percben Jókai-Szilágyi és Gasparics meglépett kettő az egyben, és Gasparics nem hibázott, 5-1. Ezután pedig először szólhatott női A csoportos vb-n a meccs végén a magyar himnusz.

Nem véletlenül boldogok a magyar női jégkorong-válogatott tagjai, hiszen először győztek az elit világbajnokságon
Fotó: IIFH

Miután nem rendezték meg a divízió 1/A-s vb-t, lányaink 2022-ben is a világ tíz legjobb csapata között szerepelhetnek.

– Két éve vártunk rá, hogy itt lehessünk. A tornán rengeteget fejlődtünk, főleg az önbizalmunk nőtt meg, hogy a legjobbakkal is fel tudjuk venni a versenyt – nyilatkozta Lisa Haley, a magyarok szövetségi kapitánya.

Az újabb kihívás novemberben lesz, amikor olimpiai selejtezőt játszanak Csehországban a házigazda, Norvégia és a selejtezőkből továbbjutó, legalacsonyabban rangsorolt csapat ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában