Foci

2021.08.07. 22:45

Sok gólt és támadást ígér a PAFC–Paks mérkőzés

Első hazai bajnokiját játssza a Puskás Akadémia az OTP Bank Liga múlt hétvégén indult szezonjában. Vasárnap 20 órától ismét a PAFC derbije zárja a fordulót.

Németh Krisztián

Gera Dániel (jobbra) győzelemmel debütált

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Igen nagy a kontraszt a Puskás Akadémia két utolsó bajnoki, illetve nemzetközi hazai mérkőzése között.

Májusban az OTP Bank Liga utolsó fordulójában a Budafok 5-0-ás kiütésével, ihletett játékkal vált biztossá az ezüstérem, míg alig több mint egy héttel ezelőtt a lett RFS gyalogolt át a felcsútiakon.

A súlyos botlással már nem lehet mit csinálni, de a bajnokságban ki lehet törni a hullámvölgyből. A nyitányon nagyon úgy tűnt, ez sikerült, paprikás hangulatú derbin szerezte meg mindhárom pontot az Újpest otthonában Hornyák Zsolt együttese.

Gera Dániel számára két szempontból is érdekes volt az összecsapás, hiszen ezen a találkozón öltötte magára először a sárga-kékek mezét, tette mindezt a Ferencváros kölcsönjátékosaként.

– Behúztuk az első meccset, mindannyiunk számára fontos volt ez a győzelem. Örülök, hogy győztes találkozón mutatkozhattam be. – szögezte le a 25 éves játékos. – Soha nem lehet az ember önmagával elégedett, de úgy érzem voltak jó megmozdulásaim. Fél év játék nélküli időszak van mögöttem, ehhez képest mindenképp jó volt a teljesítményem, de ennél több van bennem.

Gera Dániel (jobbra) győzelemmel debütált
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Gera mindjárt a lila-fehérek elleni meccs elején gólt is szerezhetett volna, a kimaradt ziccert vasárnap este akár a Paks ellen is pótolhatja.

– A bajnokság leginkább támadóbb szellemiségű csapata a Paks. Oda-vissza játékkal teletűzdelt mérkőzésre számítok, bízom benne, hogy ebből mi jövünk ki jobban. Fontos, hogy ahogy az első mérkőzésen, úgy ezúttal is kivegyem a részem a védekezésből – zárta értékelését az MTK-ban nevelkedett támadó.

A Paks vereséggel nyitotta a bajnokságot, bár ki tudja, mi történ volna, ha a Mezőkövesd 1-0-ás vezetésénél az egykori Vidi-játékos Haraszti Zsolt berúgja a büntetőt. Ezt már soha nem tudjuk meg, az azonban tény, hogy 3-2-re kikapott otthon a zöld-fehér gárda.

Nem kizárt a gólszüret a derbin, a két csapat utóbbi négy találkozóján legalább négy gól született. Az is tény, hogy zsinórban három felcsúti mérkőzést a házigazda nyert meg, és összességében 2017 óta veretlen a tolnaiak ellen a PAFC. Ami viszont revansot kíván, az a két együttes legutóbbi két derbije: 6-2, 4-2. Van miért visszavágni tehát vasárnap, 20 órától a Pancho Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában