ismét elesett

2021.08.27. 21:35

Nem engedik az orvosok motorozni Kovács Bálintot

A H-Moto Team által menedzselt fehérvári motoros, Kovács Bálint sérülései miatt nem indulhat a hétvégi navarrai versenyen, így könnyen lehet, lemondhat kategóriájának bajnoki címéről.

Beke Zsombor

Fotó: H-Moto Team

A 20 éves motorversenyző bő egy hónapja a nyári szünet előtti utolsó futamon, Barcelonában, az időmérőn nagyot bukott. Mint később kiderült, azon a hétvégén kétszer, kategóriájának harmadik helyén befutó Kovács törött lábközépcsontjával és kézközépcsontjával teljesítette a versenyeket. Az azóta eltelt időben a fiatal motoros mindent elkövetett a gyors gyógyulásért, sőt a rehabilitációja olyan jól haladt, hogy a múlt héten már motorra tudott ülni. Sajnos a gyakorlásnak rossz vége lett, Kovács ismét elesett, sőt vállficam, a tartószalagok elszakadása és műtét lett a motorozás vége. Ezek után is élt a remény, hogy zöld utat kaphat a hétvége, és az összetett második helyén álló versenyző óvatosan, de fontos pontokat gyűjthet most hétvégén Navarrában. Az orvosok azonban nem engedik rajthoz állni, sőt hat hétig szinte ágynyugalomra ítélték, még biciklire sem ülhet fel. Amennyiben felépülése jól halad, az októberi fordulókon már részt vehet, ha a szerencse mellé áll, akkor még visszatornázhatja magát az összetett legjobbjai közé.

Kovács Bálint nem ül motorra a hétvégén Fotó: H-Moto Team

A Seregélyesen készülő Fai­rium Next Generation Riders Team pilótája, Rossi Moor is jó esélyekkel utazott a Red Bull Ring-i hétvégére. A Northern Talent Cup utolsó fordulójának úgy vághat neki a 13 éves motoros, hogy matematikai esélye még megvan a bajnoki címre, de az összetett második hely erős pontszerzésekkel szinte biztosnak mondható. Főleg annak tudatában, hogy ha a bajnokság utolsó hat versenyét vesszük figyelembe, Rossi szerezte a legtöbb pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában