atlétika

2021.08.04. 19:21

Maradt még bennük kiadnivaló – Cser-Palkovics András az ARAK atlétáival találkozott

Hét érmet nyertek az ARAK atlétái az idei felnőtt országos bajnokságon. A debreceni viadalon elért sikerek köszönete, valamint a jövőbeni reményeket, esélyeket firtató kíváncsiság okán látta vendégül a versenyzőket és edzőiket a város polgármestere, Cser-Palkovics András.

Ferencz Balázs

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Takács Boglárka 200 méteren, és 100 méteren is aranyérmes lett a felnőtt országos bajnokságon, valamint a 4x100-as váltóval ezüstöt szerzett, Mészáros Lucával, Mátó Sárával és Mohai Reginával alkotva stafétát. Ezüstéremmel tért haza Mátó Sára és Csókás Nikolasz, Mohai Regina pedig bronzéremmel zárt a 400 méteres gátfutásban. A női 4x400 méteres gát váltó – Mátó Sára, Mészáros Luca, Enesei Rita és Zsiga Mónika – szintén a dobogó harmadik fokára állhatott Debrecenben még júliusban.

A polgármesteri köszöntőn nem vehetett részt a munkája miatt Zsiga Mónika, valamint az Egyesült Államokba már visszarepülő Csókás Nikolasz. Azonban bekapcsolódtak a kötetlen beszélgetésbe a szakma képviselői, az ARAK elnöke, Hirt Károly, a szakosztályvezető, Tölgyesi Előd és a sprinterek trénere, Varga Tamás.

– Látszik, hogy szisztematikusan, alázattal, nagy kitartással és szorgalommal, jó szakmai munkával lépkednek előre évről-évre az ARAK atlétái. Ők maguk megfogalmazták, hogy úgy érzik, van bennük még tartalék – mondta a polgármester, Cser-Palkovics András. – Utalni mertek arra is, hogy tudják: lesz Magyarországon világbajnokság hamarosan, három év múlva pedig Párizsban olimpia, vagy akár az életkorukat figyelembe véve két-három olimpia is beleférhet a pályafutásukba. Ha ők beszélnek erről, akkor mi pedig az atlétikával, a sportolókkal, az ARAK-kal és a várossal együtt szövögethetünk egy közös álmot. Legyen olyan sportolónk, aki odaér egy felnőtt mezőny legjobbjai közé, világbajnokságon, vagy az olimpián képviseli a nemzetet, az ARAK-ot, Székesfehérvár városát.

Cser-Palkovics András (b) és Mészáros Attila (j2) fogadta az atlétákat és edzőiket Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az ARAK szakmai vezetése büszke sportolóik elért eredményeire, azonban megjegyezték, hogy a pandémia miatti nehéz körülmények mellett mégis figyelemre méltó felkészülést produkáltak a versenyzők. Hozzátették, hogy a digitális oktatás, majd az élő iskolai működés után egy holtpont következett be a sportolók fejlődésében, de ezen már átlendültek.

– Egy országos bajnokságon a helyezések számítanak elsősorban, és ott nagyjából az előzetesen elvárt eredmények születtek – fogalmazott a szakosztályvezető, Tölgyesi Előd. – Az atlétika mérhető sportág, az időeredmények, a centik pedig mindig arra sarkallják a versenyzőt és az edzőt is, hogy egyéni csúcsokban gondolkozzon. Az országos bajnokságon születtek egyéni csúcsok és idei legjobb eredmények is, de mindenki előre néz, és szeretne még jobbat. Bízunk abban, hogy a szezon hátralevő részében, a felnőttek a csapatbajnoki döntőn és a liga-döntőkön, a fiatalabbak pedig az országos bajnokságokon és a válogatott viadalokon tudnak eredményt is javítani, nem csak helyezéseket.

 

Az arakos atléták az utánpótlás Európa-bajnokságokon is rajthoz álltak. Takács Boglárka, Mátó Sára és takács Nikolasz az U23-as, Mohai Regina az U20-as Eb-n versenyzett Tallinnban.

– Nagyon örülünk, hogy megrendezték az U20-as és az U23-as Eb-t. Annak méginkább, hogy az idősebbeknél volt három arakos versenyző. Mindenki tudásának megfelelően szerepelt, a versenyzők szerettek volna méggyorsabban futni, mégelőrébb végezni, de a realitást tükrözik az eredmények. Érdekesség, hogy a négy, utánpótlás Eb-n szereplő versenyzőnkből hárman 400 gáton szerepeltek – mesélte Tölgyesi Előd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában