foci

2021.08.16. 17:33

Lüktet a Vidi kerete

Egy játékos ment, egy labdarúgó jött, ketten pedig a maródiak listájára kerültek a Mol Fehérvár FC együttesénél.

Ferencz Balázs

Fotó: molfehervarfc.hu

A Vidi nem tudta megőrizni egygólos előnyét a Gyirmót FC Győr vendégeként az OTP Bank Liga 3. fordulójában, ráadásul az 1-1-es döntetlennel nem csak két pontot vesztett el. A találkozó előtt pozitiv koronavírus-teszt miatt Nego dőlt ki a sorból, a meccs közben pedig Szabics Imre kétszer is kényszerűségből cserélt, Alef és Fiola Attila is megsérült, még nem tudni, mennyi kihagyás vár rájuk.

Hétfőn délután tovább szűkült a Vidi kerete, hiszen a Paksi FC végleg megszerezte az U-válogatott védő, a 20 éves Tamás Olivér játékjogát.

Majd nem sokkal később a fehérváriak bejelentették, hogy megállapodtak a Benficával, s piros-kékben folytatja pályafutását a 21 éves, utánpótlás-válogatott szélső, Csoboth Kevin. A Pécsi Góliátban kezdett focizni, majd a PMFC-ből a fehérvári Főnixbe igazolt, ahol Szoboszlai Dominik is csapattársa volt. Az FTC U16-os csapatban aztán 15 meccsen 30 gólt szerzett, majd a Benfica szerződtette. A portugál másodosztályban 2 gólt és 2 gólpasszt jegyzett a B-csapat tagjaként.

Fotó: molfehervarfc.hu

Középtávú stratégiánk fontos része, hogy magyar utánpótlás-válogatottakat igazoljunk a klubhoz, akiket felépíthetünk, és akiknek a játékában nagy öröme lehet a Vidi-szurkolóknak. Emellett azt is fontosnak tartjuk, hogy a keretünkben a magyar-külföldi arány megfelelő legyen, ehhez is szükségünk van a fiatalokra. Kevin a korosztályának egyik legnagyobb tehetsége, végigkövettem a Benficánál eltöltött éveit. Két éve mondom neki, hogy jöjjön haza Magyarországra, és mutassa meg magát a felnőttek között. Ez a két év kihagyás ugyan nagy veszteség szerintem, de hiszek a magyar fiatalokban és abban, hogy ha esélyt kapnak, akkor kihozzák magukból a maximumot. Itt, a Vidinél minden lehetőség adott Kevin számára, hogy bizonyítsa, utánpótlás-korában nem véletlenül jósoltak neki szép karriert a szakemberek – vélekedett Sallói István, a fehérváriak sportigazgatója.

Örülök, hogy a Vidi játékosa lehetek, szeretnék majd idővel a csapat alapemberévé válni és címekért küzdeni piros-kékben! Úgy gondolom, hogy a Benficánál eltöltött öt szezon alatt mentálisan léptem sokat előre, ezt és minden ott megszerzett tapasztalatomat igyekszem majd a magyar élvonalban is kamatoztatni. Szélső támadóként mindkét szélen számíthat rám a stáb, bízom benne, hogy minél több góllal és gólpasszal tudom majd szolgálni a csapatot. Több embert ismerek korábbról az öltözőből, hiszen Szendrei Norbi például csapattársam volt, de nem csak ő, hanem mindenki más is nagyon kedvesen fogadott – mondta Csoboth Kevin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában