Dánia ellen javíthat vb-mérlegén

2021.08.25. 20:08

Hajt az első sikerért női jégkorong-válogatottunk

Női jégkorong- válogatottunk a női elit világbajnokság B csoportjában Japán együttese ellen lépett jégre, ám ezúttal is vereséggel zárt, és így egészen biztosan nem juthat tovább csoportjából.

Káldor András

A magyarok még nyerhetnek meccset

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Japán – Magyarország 4–1 (1–0, 1–1, 2–0)

Calgary, zárt kapuk mögött.

Vezette: Ermak, Rapin, Hanley, Spresser.

Japán: Fudzsimoto N. – Hoszojamada (1), Koike (1), Ukita 1, Jonejama 1, Oszava – Toko A. (1), Siga Aoi (1), Siga Akane 1, Toko H. (2), Jamasita Hikaru – Jamasita Siori, Kavasima, Otaki, Taka (1), Miura (1) – Kojama, Szuzuki , Kubo 1, Fudzsimoto M., Sisiucsi. Szövetségi kapitány: Iizuka Judzsi

Magyarország: Németh A. – Knee (1), Kiss-Simon, Seregély, Kreisz E., Gowie – Tóth E., Németh B. Jókai-Szilágyi, Dabasi, Gasparics 1 – Odnoga L. (1), Mayer, Kiss A. 1, Rónai, Szamosfalvi – Grkovic, Pintér L., Horváth I., Metzler. Szövetségi kapitány: Lisa Haley

Kiállítások: 10, III. 12 perc

Kapura lövések: 29–25

A nyitó harmad hajrájában a rövidzárlatot góllal büntették a japánok, Siga Akane talált be a vert helyzetben lévő Németh Anikónak, 0-1. A második húsz percünk sokkal jobban sikerült, és miután Odnoga Lottit hátulról palánkra lökték, emberelőnybe kerültünk, Gasparics Fanni pedig góllal büntetett, 1-1. A 26. percben Pintér Lilit látták szabálytalannak, az ázsiai fórt Ukita Rui használta ki, 1-2. A mérkőzés közepén Németh Anikó több bravúrral tartotta meccsben a csapatot. A harmad utolsó két percét előnyben tölthettük. A harmadik harmad elején öt a négy ellen próbálkozhattunk egyenlíteni, a kiegészülésnél Kiss-Simon Franciska kipattanóját majdnem bekotorta Jókai-Szilágyi Kinga. Voltak magyar lehetőségek, de a legnagyobb Japán előtt adódott: a büntetőpadról visszatérő Taka Suzuka egy az egyben vezethette a korongot Németh Anikóra, aki védett. A 48. percben előbb egy szép akciót vezettünk, ahol Jókai-Szilágyi és Gasparics is egyenlíthetett volna, aztán az ellentámadásnál Kiss-Simonnak kellett a kapusunk alá tennie a korongot. A gyors japán akcióknak magyar emberhátrány, majd japán gól lett a vége: Hoszojamada Akane megpattant lövése került a gólvonal mögé, 1-3. Egy perccel később pedig jött Kubo Hanae, és bekotorta a korongot a mieink kapujába, 1-4.

A magyarok még nyerhetnek meccset
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Válogatottunk magyar idő szerint csütörtök hajnalban 3:30-tól a szintén pont nélkül álló Dániával játszik.

– Nagyon akartuk a sikert Japán ellen is, hogy érezzék a játékosok, milyen lesz jövőre, amikor győzni kell a negyeddöntőért – fogalmazott Lisa Haley a magyar szövetség honlapján. – Sokat jelentett volna a győzelem. Egész biztos, hogy a dánok is hajtani fognak. Fizikális együttesről van szó, agresszív stílussal, és ez a mi célunk is. Kíváncsian várom, hogyan tudunk rövid idő alatt két találkozót lejátszani. Emiatt kicsit a dánok lesznek előnyben, hiszen pihentebben várnak minket, de mindkét csapat bele fogja adni a szívét-lelkét a meccsbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában