foci

2021.08.02. 20:03

Felemás, de azért nem vesztes rajt

A Puskás Akadémia FC javította európai kisiklását a bajnoki rajton, a Mol Fehérvár FC pedig annak ellenére csak egy pontot szerzett az OTP Bank Liga labdarúgó NB I első fordulójában, hogy jól futballozott.

Németh Krisztián

Baluta fontos gólt szerzett

Fotó: a klub

A legfontosabb tény: Fejér megye két első osztályú labdarúgó csapata is jobban rajtolt a bajnokságban, mint az arany legnagyobb várományosa, a Kisvárdától kikapó Ferencváros. A Szabics Imre vezette Mol Fehérvár FC a Zalaegerszegi TE FC vendégeként számos helyzetet kidolgozott, lendületesen játszott, de Dárdai Palkó gólja nem volt elég a három pont megszerzéséhez. Babati egyenlített, 1-1 lett a csata vége.

– Sokat és jól edzettünk az elmúlt időszakban, úgyhogy nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült győzelemmel kezdenünk a szezont. Az egész csapat nagyon akarta a győzelmet, szerintem látszott is rajtunk a küzdőszellem, mindez azonban eredménnyel nem párosult – értékelt Ifj. Dárdai Pál a zalai találkozót követően – A vezető gólunkat követően le kellett volna zárnunk a meccset, a helyzeteink megvoltak.

Baluta fontos gólt szerzett
Fotó: a klub

Nem volt zavartalan a Vidi felkészülése. A csapat kiesett a konferencialigából, sokan sérüléssel bajlódnak, három légiós pedig az NB III-as kerettel dolgozik.

– Nagyon pozitív volt a reakció az elmúlt két hétben történtekre, elégedett vagyok a hozzáállással – jelentette ki a vezetőedző, Szabics Imre. – A helyzetek alapján bőven meg kellett volna nyerni a meccset. Keményen dolgoztunk, és ha így fogunk dolgozni a jövőben is, meg fogjuk nyerni a mérkőzéseket. A különbséget szerintem lehetett látni a stadionban és a tv előtt is, ezt a mérkőzést minimum 1-0-ra meg kellett volna nyerni. A második fél- időben helyzet nélkül kaptunk egy gólt. A meccset kontrolláltuk, az egyenlítés után is voltak lehetőségeink, hogy megszerezzük a második találatot. Mindkét cserejátékost azzal küldtem be, hogy nyerjünk és gólt, gólokat szerezzenek, esetleg gólpasszt adjanak, ez sajnos nem sikerült.

A Puskás Akadémia paprikás meccsen szerezte meg a három pontot az Újpest otthonában. Az előző kiírás ezüst- érmese és a Magyar Kupa győztesének kemény csatája a végén már nem kifejezetten sportszerű keretek közt zajlott – köszönhetően elsősorban a lila-fehérek vadulásának.

– Azzal számoltunk, hogy a hétközi idegenbeli mérkőzése miatt fáradt lesz az ellenfél, erre építettük a taktikát – mondta a mérkőzés után Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője. – A gyors ellentámadásokra alapoztunk. Kozák nehéz és sok munkát végzett, ahogy Kiss Tamás is. A debütáló Gera Dániel nagyon jól érkezett meg a csapatba. Favorov és Corbu is megállta a helyét. Baluta kezd feljönni, ami szintén örömteli. Fontos ez a győzelem, mert az Újpesttel ellentétben mi nem jutottunk tovább a konferencialigában. Sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz – zárta mondandóját a mester.

Hétvégén az első hazai bajnokin a Paks ellen gyarapíthatja pontjait a felcsúti együttes.

És még egy hír: 2023-ig hosszabbított a klub a 18 éves Ominger Gergővel, aki egy évig kölcsönben az Aqvital FC Csákvárban folytatja pálya­futását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában