Foci

2021.08.07. 09:00

Bátor futballal robogna előre a pontokért a Csákvár

A labdarúgó Merkantil Bank Liga második fordulójában az Aqvital FC Csákvár a DVTK után Budafokra látogat vasárnap. Mónos Tamás vezetőedző bátor futballt vár játékosaitól.

Beke Zsombor

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Csákvár labdarúgócsapatának sorsolására mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy könnyű lenne. Az első fordulóban az NB I-től búcsúzó DVTK-t látta vendégül a Fejér megyei együttes, a hétvégén pedig szintén az első osztályból nemrég kiesett Budafok lesz az ellenfél. A miskolciak elleni mérkőzésen már az első félidőben is helytállt az Aqvital, a második játékrészben még veszélyesebben játszott a gárda, a DVTK ebben a 45 percben szinte alig jelentett veszélyt Auerbach Martin kapujára. A találkozót végül 1-0-ra a Diósgyőr nyerte, de a mutatott játék mindenképpen biztató a jövőre nézve.

– A felkészülés alatt is arra próbáltam felkészíteni a csapatot, hogy ellenféltől függetlenül bátran szerezzünk labdát a másik térfélen, idegenben, de hazai pályán mindenképpen törekedjünk a labda birtoklása után kapura törni – nyilatkozta lapunknak Mónos Tamás, a csákváriak vezetőedzője. – Sokat gyakorlunk és kértem őket, higgyenek magukban és elvégzett munkában, mert különben nem fog működni. A Diósgyőr ellen hiába kértem bátorságot, az első félidő bár kiegyenlített volt, túlzottan is tiszteltük az ellenfelet. Előzetesen pedig arra számítottam, hogy már az elején meglephetjük őket, de kicsit bátortalanok voltunk és ennek volt köszönhető, hogy az első 45 percben ide-oda pulzáló játékkép alakult ki. A második félidőben sokkal több gyakorolt dolgot láttam vissza, szerencsére a csapat vevő az elképzeléseinkre, szeretném, ha a folytatásban bátran visszatámadnánk és szűk területről ritmusváltásokkal kerüljünk helyzetbe.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A héten az együtteshez csatlakozott a 18 éves Ominger Gergő és az előző két idényt Csákváron játszó Mim Gergely is.

– A két új érkezővel teljesnek mondható a keretünk. Természetesen kooperációs szerződés keretében egy-egy Puskás Akadémia játékos, ha Hornyák Zsolt úgy látja, akkor szerepet kaphat nálunk.

A második fordulóban sem vár könnyű feladat Vaskó Tamásékra, hiszen az első fordulóban Óbudán 4-0-ra nyerő Budafok otthonába látogatnak.

– 90 percig bátor futballt szeretnék látni a csapattól, ha megcsináljuk azokat a dolgokat, amelyeket gyakoroltunk, akkor jó játékot mutathatunk majd. Ha ez megvalósul, akkor meglesznek a helyzeteink is, és bízom benne, hogy ezekből gólt is tudunk majd rúgni. Egész héten azon vagyok, hogy a DVTK ellen látott megilletődöttséget kimossam a játékosokból. Bízom benne, hogy ez sikerült, és sokkal bátrabban játszunk Budafokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában