foci

2021.08.27. 21:45

Az újdonság erejével – Egy hét szünet után lép ismét pályára a Puskás Akadémia

Vasárnap az OTP Bank Liga ötödik fordulójában, története során először mérkőzik meg egymással a labdarúgó NB I-ben a Gyirmót és a Puskás Akadémia.

Németh Krisztián

Plsek (jobbra) és társai Gyirmóton is örülni fognak?

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Több mint egy hét szünet után lép ismét pályára a Puskás Akadémia az OTP Bank Ligában. A ZTE elleni bajnoki utolsó húsz percét a viharos időjárás és a pálya alkalmatlansága miatt múlt szerdára halasztották, és a monstre ráadás nem is sikerült rosszul. A nem túl acélosan játszó Zalaegerszegnek még egy gólt rúgva 3-1-es felcsúti győzelem született a határszélen.

Az újonc Gyirmót nyeretlenül kezdte a bajnokságot, de a képet kedvezően árnyalja számukra, hogy három döntetlent hoztak össze. Így nem kell félteni Csertői Aurél együttesét.

A legfelsőbb osztályban még nem, de az NB II-ben már találkoztak a felek. A 2012–2013-as szezonban Gyir­móton 1-0-ra, Fejér megyében 5-2-re győzött a PAFC – a többi között Kleinheisler László találatával. Ez a meccs már egész más lesz. Viszont a nyerőszéria remélhetőleg megmarad Hornyák Zsolt együttesének, és megszerzi harmadik győzelmét is a bajnokságban.

A vasárnap 17.45-kor, a győri Alcufer Stadionban kezdődő találkozón Jakub Plsek is gyarapíthatja góljai számát, az idényben eddig a Paksnak talált be.

– Fejben is erősnek érzem a csapatot, amiben közrejátszott a Zalaegerszeg elleni győzelem – mondta a cseh csatár. – Nagyon sajnáltuk a Paks elleni kudarcot, és szerettünk volna kitenni magunkért. Fontos, hogy már ne a rossz emlék lebegjen a szemünk előtt. Libor Kozák és Patrizio Stronati révén két honfitársam is csatlakozott nyáron az együtteshez, igyekszem nekik mindenben segíteni, ahogy egyébként a többiek is. Mindketten jól érzik magukat – zárta gondolatait Plsek.

Plsek (jobbra) és társai Gyirmóton is örülni fognak?
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A Gyirmót tavaly december óta nem kapott ki otthon tétmeccsen, a Vidi és az MTK erejéből is csak döntetlenre futotta a sárga-kékek otthonában.

Radics Márton NB I-es bemutatkozása alkalmával is sárga-kék mezt viselt, de akkor még a felcsútiak szerelését, idén a Gyirmóttal jutott az élvonalba. A klub honlapján elárulta, hogy extra motivációt jelent számára az egykori csapata elleni mérkőzés.

A Puskás Akadémia 16 éves utánpótlás-válogatott védője, Gruber Zsombor is motivált lehet, hiszen pénteken 2024-ig hosszabbított vele szerződést a klub. Gruber bajnoki címet nyert az U17-es csapatban, a Puskás–Suzuki kupán a torna legjobb játékosának választották. Jelenleg az első csapat keretéhez tartozik, az Inter Turku elleni idegenbeli Európa-konferencialiga-mérkőzésen debütált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában