Lett kosarast igazoltak

2021.08.16. 13:43

Az Alba Fehérvárban folytatja Martins Laksa

A tavalyi szezont Spanyolországban és a lengyeleknél töltő 31 éves Martins Laksa az Alba kosarasainál pattogtat a 2021-22-es idényben.

Horog László

A lett válogatott Martins Laksa komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik

Fotó: Champions League Basketball

Miután az olasz élvonalból érkező amerikai Donte Thomas nem ment át az orvosi vizsgálaton – vele gyorsan szerződést bontottak a kék-fehérek – sürgősen más megoldás után kellett nézniük a Gáz utcai vezetőknek. Gyorsan meg is találták a megoldást, a 31 éves lett kosárlabdázó, a 198 cm magas, 92 súlyú Martins Laksa a kék-fehérek legújabb vendégmunkása. A távozott Donte Thomashoz hasonlóan, 3-as és 4-es poszton bevethető. A Baltikumból érkező sportoló tizenkilenc évesen mutatkozott be hazája legerősebb együttese, a VEF Riga csapatában, majd szerepelt a szintén élcsapatnak számító, a nemzetközi porondra rendszeresen kilépő Ventspils és Jürmala gárdájában, aztán pattogtatott a Valmiera Glas nevű egyletben.

A lett válogatott Martins Laksa komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik
Fotó: Champions League Basketball

Négy éve, 2017 nyarán a spanyol Monbus Obradoiro CAB profija lett, két évet húzott le a hispánoknál, 2017-ben Lengyelországba, a Start Lublin csapatához igazolt. A legutóbbi idényt Spanyolországban, a Movistar Estudiantesnél, a szombathelyi Perl Zoltán korábbi csapatánál kezdte, majd néhány meccs után váltott, a 2020-21-es bajnokság jelentős részét újra előző lengyel klubjánál, a Lublinnál töltötte. Ismét meghatározó játékosnak bizonyult, lévén 13,5 pontot szórt a meccseken, szedett 3,7 lepattanót és kiosztott 1,5 gólpasszt. Laksa háromszoros lett bajnok, 2011-ben, 2014-ben és 2017-ben is aranyérmes lett aktuális együttesével. Már utánpótlás játékosként meghatározó tagja volt hazája korosztályos válogatottjainak, rendszeresen szerepelt a világversenyeken, a felnőtteknél is gyakran jut szóhoz címeres mezben. Fizikálisan kimondottan erős, jól céloz, rutinos, ugyanakkor ereje teljében levő kosárlabdázó. Simon Balázs, a fehérváriak ügyvezetője elmondta, szerződtetésével a remények szerint lezárultak az Alba nyári átigazolásai, az elképzelések nem változtak, négy külföldivel óhajtanak nekivágni a szeptember 22-én kezdődő bajnoki szezonnak. Laksa kedden érkezik Fehérvárra, a tervek szerint orvosi vizsgálatokat követően edzésbe is áll az Alba Regia Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában