foci

2021.07.09. 07:17

Sokkal élesebb játék kell a kapu előtt

1-1-es döntetlennel kezdte Európa Konferencia-liga-szereplését a Mol Fehérvár FC az Ararat Jereván ellen. A visszavágón nyerni kell a továbbjutáshoz.

Ferencz Balázs

Nagy harc volt minden labdáért

Fotó: Mol Fehérvár FC

Sokáig nem bírt az Ararat Jerevánnal, az örmény kupagyőztessel a Vidi, majd a 60. percben Negot, Nikolicsot és Szabó Leventét is pályára küldte Szabics Imre, onnantól lett veszélyesebb a Fehérvár játéka. A nagy rivális Ferencváros után a nyáron a Vidiben kikötő Marcel Heister bombagóllal szerzett vezetést. De nem utazhat előnyben a jövő csütörtöki visszavágóra a piros-kék egylet, mert a 93. percben Pobulics is nagy gólt ragasztott a hálóba.

Nagy harc volt minden labdáért
Fotó: Mol Fehérvár FC

– Úgy alakult a mérkőzés, ahogy vártuk. Nehéz meccset játszottunk egy rendkívül kellemetlen ellenféllel, akik a mérkőzés nagy részében mélyen védekeztek. Mindezek ellenére elegendő helyzetet alakítottunk ki, nemcsak pontrúgásokból, hanem mezőnyjátékból is. Ezeket a lehetőségeket viszont sajnos nem sikerült gólokra váltanunk, pedig ezen a szinten ahhoz, hogy győztesen tudjuk elhagyni a pályát, be kell lőnünk a helyzeteinket – értékelt a találkozót követően a fehérváriak trénere, Szabics Imre. – Ez az ellenfél is elég minőséggel rendelkezett ahhoz, hogy kontratámadásokat vezessen. Volt egy agilis, komoly sebességgel rendelkező támadójuk, akivel problémáink adódtak, ebből születtek helyzeteik. A visszavágóra alaposabban meg kell szerveznünk a védekezésünket ellene – utalt az elefántcsontparti Mory Kone játékára az edző. – Meg kellett volna tudnunk őrizni az előnyt a lefújásig. Ha ez sikerült volna, akkor elégedett lennék, így viszont van egy kis hiányérzetem. Az újonnan igazolt játékosaink jól mutatkoztak be, Lüftner és Heister jó játéka mindenképp pozitívum, Marcel nagyon szép gólt rúgott, sajnálom, hogy végül ez nem győztes találat lett.

A vezetőedző nem gondolja, hogy egy esetleges győzelem másfajta forgatókönyvet írt volna a Gyumri városában jövő csütörtökön megvívandó visszavágóra. – Senki nem gondolta azt, hogy sétagalopp lesz az Ararat ellen játszani. Nemzetközi szinten ha egy csapat nem tudja gólra váltani a kidolgozott pozíciós játékból kialakított helyzeteit, akkor nem tud magabiztos győzelmet aratni. Élesebbnek kell lennünk a kapu előtt. A visszavágón is hasonló lesz szerintem a játék képe, de lehetséges, hogy befolyásoljuk majd. Könnyebb lett volna győztesen odamennünk, hiszen akkor az örményeknek kellett volna kezdeményezőbben futballozniuk – zárta gondolatait Szabics Imre.

Európa Konferencia-liga, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzés:

Mol Fehérvár FC–Ararat Jereván 1-1 (0-0)

Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 2846 néző. Vezette: Orlic (moldáv)

Gólszerzők: Heister (84.) illetve Pobulics (93.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában