Frissen Fejérből

2021.07.04. 20:00

Géresi Krisztián tele van ambíciókkal

Nagyon jó szezont remél Géresi Krisztián. A Mol Fehérvár, Puskás Akadémiánál szereplő kölcsönjátékosa térdsérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban.

Németh Krisztián

Géresi első teljes szezonját kezdi Felcsúton Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Géresi Krisztián gyakorlatilag újra kezdte a karrierjét, amikor az év elején, még a Márton Gábor-érában kölcsönbe került a Viditől Felcsútra. Ebben pedig egy felemelő pillanat erősítette meg, amikor is az első PAFC-mezben játszott mérkőzésén csereként beállva győztes gólt szerzett az MTK ellen.

-Az elmúlt két és fél év összes szenvedése lepörgött előttem, amikor belőttem a gólt. Olyan volt, mintha az első lenne. Mintha egy másik karrier kezdődött volna. Egyfajta újrakezdés ez nekem.

- Így összegezte akkor lapunknak érzelmeit. Küsü azóta meghívót kapott a válogatott keretbe, megygyőződése, hogy a siker óriási lökést ad a magyar futballnak.

Géresi első teljes szezonját kezdi Felcsúton Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

- A torna előtt nagyon sokan leírták a magyar válogatottat, de én biztos voltam benne, hogy a Marco Rossi által vezetett csapat meglepetésre lesz képes. Jó lenne átmenteni klubszintre mindazt, ami most a válogatott háza táján zajlik! Apropó torna! Mostanság Felcsúton is komoly megmérettetésre készülnek, hiszen július 26. és 30. között kerül sor a 14. Puskás-Suzuki Kupára. A rangos U17-es viadalon a többi között a Bayern München, a Flamengo és a Sporting korosztályos csapatai is részt vesznek. „Küsü” még akadémista korában pályára lépett a viadalon.

- Hatalmas lehetőség ez a torna, hiszen a világ minden részéről lesznek megfigyelők. Mostani fejjel azt mondom, az a jó hozzáállás, ha egy labdarúgó minden egyes edzésre úgy megy ki, mint ha mondjuk a Puskás-Suzuki-kupán játszana döntőt! Nagyon szeretem a brazil futballt, régen sokat is követtem, de sokan leginkább a Bayernre kíváncsiak. De az U17-es korosztályban soha nem lehet tudni hol bukkannak fel a tehetségek. De visszatérve a 27 éves játékos karrierjére, az előző szezonban Hornyák Zsolt 18 bajnokin vetette be, három góllal zárta a félszezont, és persze ezüstéremmel!

- Sajnos a szezon végén volt egy kisebb térdsérülésem, a rehabilitáció után ismét a csapattal tudok edzeni, és száz százalékos állapotban tudok majd nekivágni a bajnokságnak és a Konferencia-ligának. Nagy ambícióim vannak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában