Frissen Fejérből

2021.07.27. 10:07

Fejér megyei eredmények az olimpiáról – Krausz kiesett, Berecz második lett futamában

Kedd reggel ismét rajthoz álltak megyénk sportolói a tokiói olimpián.

Beke Zsombor

Nanking, 2018. augusztus 1. Krausz Gergely a japán Cunejama Kanta ellen játszik a nankingi tollaslabda-világbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában 2018. július 31-én. Krausz kikapott és nem jutott tovább. (MTI/EPA/Liu Szu-nan)

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Liu Szu-nan

A tollaslabdázó Krausz Gergely a csoportkör második fordulójában az orosz Szergej Szirant ellen lépett pályára. A móri születésű olimpikon szoros mérkőzésen, de két szettben kapott ki riválisától.

– Nem játszottam rosszul, élveztem a mérkőzést, ám könnyű hibákat vétettem, kiélezett szituációkban – kezdte értékelését Krausz az MTI-nek. – Tudtam, hogy a lapos játékot kerülnöm kell, mert abban nagyon jó. Így nem volt meglepetés, ilyesmi mérkőzésre számítottam, csak kicsit pozitívabb végkimenetellel. Örülök, hogy szoros meccset tudtam játszani, de egy kis hiányérzet van bennem.

A velencei nevelésű Berecz Zsombor jól kezdett a tokiói olimpián. A finndingi hajóosztályban induló versenyző végig az élmezőnyben vitorlázott, végül a török Alican Kayna mögött másodikként futott be. Az első és második futamban is a török mögött ért be, így összetettben is ezüstérmes pozícióban áll jelenleg. A nap folyamán még egy futam vár a magyar olimpikonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában