Frissen Fejérből

2021.07.29. 20:17

Farkas Johanna is becsatlakozott a DKKA felkészülésébe

Farkas Johanna a közelmúltban a női juniorválogatott színeiben Európa-bajnokságot nyert, majd egy rövid pihenő után megérkezett új csapatához, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együtteséhez.

Beke Zsombor

Balatonbogr 20210214 Kzilabdani OB1 bajnoki Mrkzs NEKA Balatonboglr Mosonmagyarvr Foto: Nemzeti Sport - Szab Mikls A kpen: Farkas Johanna

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A női junior kézilabda-válogatott hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a Celjében megrendezett korosztályos Európa-bajnokságot. A csoportkörben a Románia elleni első mérkőzés elején akadtak csupán gondjai a mieinknek, de ezen átlendülve veretlenül zárták a csoportkört, a második fordulóban Csehország (33-20), míg a harmadikban Norvégia (36-26) sem jelentett akadályt a magyaroknak. Ifj. Kiss Szilárd együttesében ott volt a DKKA nyári szerzeménye, a 19 éves Farkas Johanna is, aki a csoportkör során 11 góllal segítette a gárdát.

– Nagyon jól éreztem magam, egy Európa-bajnokságon részt venni mindig óriási megtiszteltetés –nyilatkozta lapunknak a tehetséges irányító. – Úgy gondolom, hogy a csoportkörben jól helyt álltunk, az első mérkőzés Románia ellen ahogy mindig, ezúttal is presztízstalálkozó volt. A folytatásban a csehek ellen nagyobb fölénnyel tudtunk nyerni, míg a Norvégokkal szemben úgy tudtunk győzni, hogy közben a szakmai stáb folyamatosan forgathatta a csapatot és mindenki játéklehetőséget kapott.

Az egyenes kieséses szakaszban sem lassítottak a lányok. A középdöntő első találkozóján talán a legnehezebb feladatot kellett megoldaniuk Franciaország ellen, de Farkasék ezt az akadályt is sikeresen vették, és egy szoros találkozón 20-16 nyertek, így a horvátok elleni mérkőzéstől függetlenül elődöntős volt Magyarország. Biztos ami biztos, déli szomszédainkat is legyőzték Farkasék, az elődöntőben Svédország (33-26), majd a fináléban Oroszország (31-22) sem tudta igazán megnehezíteni a mieink dolgát.

– Megmondom őszintén meccsről meccsre készültünk, amelyik találkozót várt ránk, azt szerettük volna minden áron megnyerni –folytatta a legjobb négy között kettő, míg az oroszok ellen hét gól szerző Farkas. – A végső célunk az volt, hogy a legvégén mi álljunk a dobogó legfelső fokára. A gárda titka a csapategység volt, mindig akadt néhány játékos, aki azt a plusz extrát hozzá tudta tenni és mi jöttünk ki győztesen az adott mérkőzésből.

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Farkas a győri akadémián nevelkedett sokáig, sőt az első osztályban is a zöld-fehéreknél mutatkozott be. A több játéklehetőség miatt a tavalyi szezonban kölcsönbe került a Boglári Akadémia-SZISE gárdájához, ahol 26 NB I.-es találkozón 112 gólt szerzett.

–Nagyon jól éreztem magam a NEKA-nál is. Abból a szempontból tökéletes lehetőség volt, hogy megtapasztalhattam, milyen az első osztályban játszani. Láthattam azt, hova és miben kell még fejlődnöm.

Az idei évadot Dunaújvárosban tölti szintén kölcsönben, ahol a szakmai stáb alapemberként számít rá.

– Johanna a többiekhez képest kapott egy hét plusz pihenőt az Eb után – mondta lapunknak a Vágó Attila, a DKKA vezetőedzője. – Nagyon tehetséges játékosról van szó, sokan szerették volna leigazolni. Ügyvezetőnkkel, Vertig Csabával, sokat dolgoztunk azon, hogy Johanna minket válasszon. Bízunk benne, hogy Szalai Babettel jól megoldják majd az irányítóposztot.

– Nagyon jól érzem magam, mindenki kedves és befogadó volt velem már az első edzésen. Kemények a tréningek, de nagyon jó a közösség. A szakmai stáb és a többiek is mindenben segítenek. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, a város is nagyon tetszik, várom a szurkolókkal való találkozást is, remélem eredményes idény előtt állunk –zárta gondolatait a Dunaújváros játékosa, Farkas Johanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában