kajak-kenu

2021.07.12. 16:18

Bronzérmes Máthé Krisztián! – Frissítve

A moszkvai maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság zárónapján, vasárnap bronzérmet szerzett K2 30 kilométeren Máthé Krisztián a DKSE Kajak-Kenu Szakosztályának versenyzője párban a győri Boros Adriánnal. C2 26 kilométeren pedig negyedik helyen zárt Bucsi Bence (DKSE) és Vass Zoltán (Lágymányosi Spari Vízisport SE) kettőse.

Szabó Szabolcs

Máthé Krisztiánnak (képünkön) és Boros Adriánnak plusz feladatot jelentett, hogy hajójuk orra kilyukadt

Fotó: archív

Hat érmet, közte három aranyat nyertek a magyar versenyzők vasárnap a moszkvai maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság zárónapján. A szövetség beszámolója szerint a felnőtteknél Kövér Márton és Horváth Márton a kenu párosok között diadalmaskodott, a kajakosoknál pedig a Csay Renáta, Czellai Zsófia kettős nem talált legyőzőre, utóbbi számban a Szmrtyka Rebeka, Sinkó Panna páros a harmadik lett. Ami számunkra a legfontosabb: a férfi kajak ketteseknél Boros Adrián (Győr) valamint a dunaújvárosi Máthé Krisztián úgy lett bronzérmes, hogy hajójuk orra kilyukadt, így állandóan megtelt vízzel.

Máthé Krisztiánnak (képünkön) és Boros Adriánnak plusz feladatot jelentett, hogy hajójuk orra kilyukadt
Fotó: archív

Máthé és Boros futamának eredménye: K-2, 30 kilométer, Európa-bajnok: Quentin Urban, Jeremy Candy (Franciaország) – 2:01:26.36, 2. Jose Ramalho, Ricardo Carvalho (Portugália), 3. Boros Adrián, Máthé Krisztián – 2:04:42.17. Ebben a számban indult egy másik magyar egység is, Őry Zsombor és Erdélyi Tamás párosa a 6. helyen zárta a versenyt. C2 26 kilométeren ott volt a mezőnyben Bucsi Bence (DKSE) és Vass Zoltán (Lágymányosi) párosa is. Itt a már fentebb említett Kövér-Horváth kettős diadalmaskodott, Bucsiék a 4. helyen értek célba.

A DKSE moszkvai Eb-csapata: Máthé Krisztián és Bucsi Bence
Fotó: archív

Az ifjúságiak között kajak párosban Kolozsvári Brunó (Csay Renáta fia) és Mitring Olivér nyert, a Varga Olivér, Bolehradsky Szilveszter egység pedig harmadik lett. A moszkvai maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságot az olimpiai pályán rendezték. A magyar válogatott az Eb-n összesen 19 érmet – hét arany, hét ezüst, öt bronz – szerzett, ezzel az éremtáblázat első helyén végeztek a portugálok előtt, akik hét éremmel zárták a kontinensviadalt. A harmadik legeredményesebb nemzet a franciák lettek, négy éremmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában