foci

2021.07.05. 19:30

Az olasz összhang – Sallói István, a korábbi csatár elégedett

A Vidi korábbi gólvágója, a ZTE jelenlegi klubigazgatója, Sallói István szerint az Eb legnagyobb esélyese a roppant szervezett olasz válogatott.

Horog László

Sallói István a helyszínen követte a mieink meccseit

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Tizenhárom alkalommal szerepelt a válogatottban, később dolgozott technikai vezetőként ugyanott, aztán Dárdai Pál szövetségi kapitány szűk stábjában. Sportvezetőként dolgozott Siófokon, Dunaújvárosban, Diósgyőrben, Újpesten, évek óta a Zalaegerszeg sportvezetője, továbbá tévés szakkomentátorként is dolgozik az egyik sportcsatornánál. A mieink két, hazai meccsét a helyszínen tekintette meg a Puskás Arénában, természetesen várja a két elődöntőt és a finálét.

– Nagyon jó az Európa-bajnokság, nagyon jól indult, aztán Eriksen drámája miatt nagy törés következett be, ha a kiváló dán középpályást nem sikerül újraéleszteni, lehet, hogy a tornát folytatják, de elvesztette volna a varázsát, a tragédia beárnyékolta volna a sportvilág egyik legnagyobb eseményét. Szerencsére Eriksen visszanyerte eszméletét, fel is fog épülni, a kontinenstorna pedig folytatódott. Akkor és ott a futball sokadlagossá vált, mindenki azzal foglalkozott, hogy a középpályás életben maradjon – mondja Sallói István.

Hozzáteszi, nem feltétlenül jó, hogy előre kisorsolják az ágakat, nagyon nagy szerepe van a szerencsének, akad együttes, jelen esetben az angol, amely tulajdonképpen könnyen elmasírozhat a fináléig, a másik ágon viszont sorban elhullottak a nagyok. A csoportunkból továbblépő németeket az angolok búcsúztatták, a portugálok, a franciák, a belgák a másik oldalon voltak érdekeltek.

Sallói István a helyszínen követte a mieink meccseit
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Azzal, hogy a németek kiestek, az angoloknak tulajdonképpen nincs igazán nehéz dolguk, a hazai pálya is mellettük szól. A dánok erősek, nagyon jó focit játszanak, az első két meccsükön nem teljesítettek jól az ismert okok miatt, azóta egyre jobban futballoznak. A németek nem játszottak igazán jól, csak a portugálok ellen, ezzel együtt is bejuthattak volna a négy közé, az angolok elleni nyolcaddöntőben Thomas Müller elképesztő helyzetet rontott el, korábban ez nem volt jellemző rá. A franciáktól lényegesen többet vártam, a visszatérő és jó formában levő Benzemával erősödtek, a svájciakon túl kellett volna jutniuk. Kylian Mbappé remek játékos, azonban úgy tűnik, a Cristiano Ronaldóval és Lionel Messivel való összehasonlítása talán még kicsit korai. Ezúttal nehéz pillanatokban neki kellett volna segítenie és nem igazán ment neki.

Sallói úgy véli, az eddig mutatott játék alapján az olaszok a legnagyobb esélyesek. Közönségszórakoztató, direkt futballt játszanak, nem a védekezésre koncentrálnak, hanem végig támadnak.

– A taljánokra korábban az volt jellemző, hogy lassították, tördelték, elrontották az ellenfél játékát, ezzel szemben most kezdeményező, bevállalós focival jelentkeznek, ami nagyon jól áll nekik. Úgy gondolom, az igazi döntő a spanyol–olasz meccs lesz, ami amúgy elődöntő. A hispánok is egységesek, de támadásban nem elég hatékonyak.

A mieink kapcsán azt mondja, válogatottunk nagyszerűen teljesített. A szurkolók is hozzátettek, nagyszerű hangulat uralkodott a budapesti meccseken. Marco Rossi remek taktikát dolgozott ki, minden posztra megtalálta a megfelelő futballistát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában