atlétika

2021.07.07. 22:02

ARAK-osok az Eb-n

Csütörtökön veszi kezdetét az észt fővárosban, Tallinnban az U23-as atlétikai Európa-bajnokság. A magyar küldöttség 29 fővel, köztük három fehérvárival képviselteti magát.

Németh Krisztián

20190907 Székesfehérvár Atlétikai csapatbajnokság a Bregyó-közi Sport és Atlétikai Centrumban A képen: Mátó Sára (közép) futó Fotó: Nagy Norbert NN Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert

A felnőtt országos bajnokságon nagyot ment Takács Boglárka, a fehérvári ARAK elsőéves U23-as sprintere. Debrecenben nemrég 100 síkon és a 4×100 méteres váltó tagjaként is dobogóra állhatott, 200 méteren pedig egyéni csúccsal aranyérmet nyert. Tallinnban tehát nemhiába indul 100 és 200 méteren is. Az ARAK másik üdvöskéje, Mátó Sára is jó előjelekkel utazhatott ki Észtországba, hiszen a hazai seregszemlén 400 gáton ezüstérmet szerzett, és a 4×400-as váltóval is dobogóra állhatott. Ebben a két versenyszámban bizonyíthat a korosztályos kontinentális versenyen.

Csókás Nikolász azzal is felhívta magára a figyelmet az utóbbi időben, hogy az ob-n 400 gáton óriási csatában behúzta az ezüstérmet. Hamarosan kiderül, hogy formája és teljesítménye mire lesz elegendő az Európa-bajnokságon.

Az Eb-t csütörtöktől vasárnapig rendezik az észt futballválogatott korábbi otthonában, a Kadriorg stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában