Frissen Fejérből

2021.07.11. 17:58

Amerikai irányítót szerződtettek a fehérvári kosarasok

Az Alba Fehérvár kosárcsapata vasárnap délután bejelentette első külföldi játékosát, a 2021-22-es bajnoki idényben itt szereplő amerikai Jonathan Starkot.

Horog László

Jonathan Stark a labdával, az amerikai egyetemi bajnokságban Fotó: Murray State

A kék-fehérek ügyvezetője, Simon Balázs közölte, aláírták a szerződést, az amerikai irányító legutóbb a német élvonalban, Giessenben szerepelt. A 26 éves tengerentúli sportoló a legutóbbi, NB I-es bajnokságban 5. helyen végző fehérváriak első légiósa Jonathan Stark. A 183 centiméterre nőtt, 82 kg súlyú, amerikai kosaras Tennessee Államban, Tipton megyében, Munford városában látta meg a napvilágot, 1995. május 23-án. Középiskolás évei során a helyi középiskolában pattogtatott, első egyetemi csapata a Tulane volt, ahol két évet töltött 2013-tól, meccsenként átlagban 10,6 pontot szórt és 4,4 gólpasszt adott, majd a Murray State következett, ahol szintén alapembernek bizonyult.

Jonathan Stark a labdával, az amerikai egyetemi bajnokságban Fotó: Murray State

Stark 2018 nyarán a Minnesota Timberwolves gárdájában szerepelt az NBA nyári ligájában, ősztől pedig a klub farmcsapatában, a G League küzdelmeiben érdekelt Iowa Wolvesban húzott le egy szezont, jó számokat produkált, meccsenként 12,6 pontot, 5,8 asszisztot és 2,6 lepattanót jegyzett. Tavaly nyáron érkezett Európába, a német Giessen 46-ershez, a nemrég zárult idényben sem lehetett rá panasz, 11,7 pont, 4,1 gólpassz és 1,7 lepattanó fűződött a nevéhez. A legjobb meccse a Bamberg elleni, téli derbi volt, ahol 27 pontot szorgoskodott össze, a tavasszal a Bayern München ellen 25-öt szerzett, csapata egy ponttal, 95-94-re nyert. Akadnak ezen kívül is jó mérkőzései, többször teljesített 20 pont felett.

Kimondottan jó kinti dobó, 40 százalékkal szórja a hármasokat, valamint betörésekkel gyakran operál. Erős, atlétikus, jól passzol, gyakran hozza helyzetbe a társakat. Simon Balázs elárulta, a folytatásban újabb érkezőkről számolnak be, a következő szezonban négy külföldi játékos szerepeltetését tervezik az Albánál. Rövidesen újabb bejelentések várhatóak a kék-fehéreknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában