Foci

2021.07.29. 07:50

A továbbjutást akarják kivívni – Vert helyzetből kell felállnia a Puskás Akadémiának

Csütörtökön 20 órától igazíthatja ki a rigai kisiklást a Puskás Akadémia az Európa Konferencia-liga második selejtezőkörének visszavágóján. Háromgólos hátrányban várja Hornyák Zsolt együttese az FK Rigas FS elleni hazai találkozót.

Németh Krisztián

Minél előbb gólt kell szereznie a PAFC-nak, csak akkor lehet esélye a továbbjutásra

Fotó: a klub

Hidegzuhanyként hatott a Puskás Akadémia veresége egy héttel ezelőtt, ráadásul az FK Rigas együttesétől 25 perc alatt kapott három dugót a felcsúti gárda. Hornyák Zsolt érthetően elégedetlen volt fiai produkciójával, ám bízik a továbbjutásban.

– Meg fogunk próbálni minden lehetőséget kihasználni, minél kevesebb hibát véteni. Nem egyszerű feladat háromgólos hátrányból viszszajönni, de érzem a csapaton az elszántságot – hangsúlyozta a tréner. – Minél előbb gólt kell szereznünk, ugyanakkor nagyon türelmesen kell játszanunk, nem szabad eszeveszetten támadnunk. Vigyáznunk kell, nehogy meglepjenek minket egy szöglet vagy egy szabadrúgás után.

Minél előbb gólt kell szereznie a PAFC-nak, csak akkor lehet esélye a továbbjutásra
Fotó: a klub

A mesternek továbbra is kell számolnia hiányzókkal, a csapatkapitány továbbra sem bevethető, de egyre rövidebb a maródiak listája.

– Sajnos Szolnoki Rolanddal hosszú távon nem számolhatunk, ez nagy hátrány számunkra. Ez a rigai mérkőzésünket is bonyolította, mert a helyére szánt Major Gergő az utolsó pillanatban lerobbant, ezért jobb oldali védőként a legjobb szélsőnket Nagy Zsoltot fel kellett áldoznunk, eggyel hátrébb kellett bevetnünk. Ezzel legyengítettük a támadó erőnket. Deutsch Lászlóra már számíthatok, Libor Kozák állapota javult, lehet, hogy egy félidőnyi játékot már vállalni tud. Legnagyobb örömöm, hogy Géresi Krisztián már a cserék között kaphat helyet, lehet hogy még csak perceket tölthet a pályán, de a közeljövőben száz százalékos állapotban lesz. Alexandru Baluta is felépült már valamelyest a bokasérüléséből. A gólarány kiegyenlítéséhez a

megszokottnál támadóbb futballra lesz szüksége a házigazdának.

Érzi csapatán az elszántságot Hornyák Zsolt
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

– Kicsit nagyobb rizikóval megyünk majd előre, építhetünk majd Deutsch Lacira, és Corbu Mariusra is. Baluta, Kozák és Jakov Puljic erejében is bízom.

[eweb-voting id="5147927"]

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/felcsuti-remalom-lettorszagban-5132876/

[eweb-voting id="5147927"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában