hazatért Fehérvárra

2021.07.27. 19:33

A Vidi korábbi klasszis játékosa, Sallói István lett a Mol Fehérvár FC új sportigazgatója

Nyílt titok volt már, hogy az 54 esztendős Sallói István lesz a Mol Fehérvár FC sportigazgatója. A klub már hivatalosan is bejelentette a sportvezető érkezését.

Ferencz Balázs

Fotó: molfehervarfc.hu

A Mol Fehérvár FC NB I-es alakulata a hétvégén rajtol a pontvadászatban. Augusztus elsején 17.45 órakor az a Zalaegerszegi TE fogadja a Szabics Imre által dirigált Vidit, mely gárda éppúgy sportigazgató nélkül maradt az utóbbi napokban, mint a piros-kékek. A ZTE bejelentette, hogy Sallói István nem kívánta meghosszabbítani lejáró szerződését, így az útjaik elváltak. Kézenfekvő volt tehát az éppen sportigazgatót kereső Mol Fehérvár FC bejelentése: az Európa Konferencia-liga-kiesés után felmondó és távozó Kovács Zoltán helyére Sallói Istvánt szerződtette.

Hazatért Fehérvárra

Az 54 éves sportvezető játékosként a Videotonban nevelkedett, Fehérváron vált belőle a honi futball meghatározó labdarúgójává, s a válogatott egyik pillérévé. Sallói István sokáig élt családjával a Velencei-tó partján, és soha nem titkolta, hogy a Vidi közel áll a szívéhez. Jó választásnak tűnik.

A Vidi egykori kiváló játékosa 1966. szeptember 26-án született Oroszlányban, ott indult labdarúgó-pályafutása is. 14 éves korában, egy salgótarjáni utánpótlás-tornán figyelt fel tehetségére a legendás Csiszár Gusztáv, így 1981-ben a Videoton labdarúgója lett és Székesfehérváron kezdte meg középiskolai tanulmányait. 1986-ban mutatkozott be az első csapatban, majd katonaévei alatt Győrben játszott, ahonnan visszatérve, 1990-től a piros-kékek meghatározó játékosává vált. Az akkori vezetőedző, a Vidivel később klubigazgatóként bajnoki címet nyerő Burcsa Győző találta meg igazi helyét a csapatban, az ék mögötti, visszalépő támadóként igen eredményes volt a játéka. 1991-1993 között csapatkapitány volt Fehérváron, 1993-ban az Év Játékosa-díj nyertese, összesen 150 tétmeccsen lépett pályára piros-kékben és 40 gólt szerzett. A Vidi futballistájaként lett válogatott, 13 mérkőzésen lépett pályára címeres mezben, egy gólt szerzett.

1993-ban a Honvédhoz igazolt, majd 1994-2000 között Izraelben futballozott, ahol 2001-ben az elmúlt évszázad második legjobb idegenlégiósának választották. A Beitar Jeruzsálemmel kétszer nyert bajnokságot.

2001 óta sportvezetőként dolgozik, Siófokon, Újpesten és a DVTK-nál ügyvezető volt. Klubigazgatóként nyert Magyar Kupát a Kecskeméttel. Korábban bajnoki ezüstérmet szerzett az Újpesttel (2004, 2009), kétszer nyert NB II-es bajnokságot (a Siófokkal és a ZTE-vel). Az elmúlt három évben dolgozott a ZTE FC sportigazgatójaként.

“Fantasztikus éveket töltöttem el Fehérváron, gyakorlatilag itt nőttem fel. Már sokszor elmondtam, 14 évesen Csiszár Guszti bácsi fedezett fel egy utánpótlás-tornán, ezt követően a katonai szolgálatomat leszámítva 27 esztendős koroming Székesfehérváron éltem és játszottam, most pedig nagy örömmel térek vissza a klubhoz. Emlékszem, hogy mindig nagy figyelemmel követtem Brávácz Ottó akkori elnök munkáját, amely nagy inspirációt jelentett abban abban, hogy visszavonulásom után a sportvezetői pályát választottam. Húsz éve erre a feladatra vártam, ettől a perctől kezdve azért dolgozunk mindenkivel közösen, hogy sikeres csapatot építsünk”

– mondta a klub honlapjának Sallói István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában