Oláh sikerélményei

2021.07.18. 20:05

A Fehérvár Rugby Club is adott játékost az Eb-n részt vevő együttesünkbe

Ötödik lett a magyar női rögbiválogatott a fehérvári Oláh Dorottyával a soraiban az A csoportos Európa-bajnokságon, ezzel az európai ranglista 14. helyére lépett előre.

Káldor András

Oláh Dorottya három finn ellenfele gyűrűjében

Fotó: Krausz G.

A fővárosban, a Rögbi Centerben rendezték a női és a férfi Európa-bajnokság 2., egyben zárófordulóját. A Fehérvár Rugby Club csapatából Oláh Dorottya képviselte a fehérvári rögbisportot. Méghozzá nem is akárhogyan! A 95% rúgóteljesítménye egyedülálló volt a mezőnyben. Az edzés, a megmérettetés nem áll azonban meg, mivel készült a lengyelországi Gdanskban megrendezésre került U18 Európa-bajnokságra. Itt már nem lesz egyedüli Székesfehérvárról, mivel rajta kívül még három lány – Völgyi Virág, Takács Kata, Boda Eszter –kapott meghívást a válogatott keretbe.

Oláh Dorottya három finn ellenfele gyűrűjében
Fotó: Krausz G.

Feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a szorgalom bizony megtérül. Oláh Dorottya nyolc éve rögbizik a Fe­hérvár Rugby Club színeiben, és ezen idő alatt négyszeres utánpótlás magyar bajnok lett. Számára az első a tanulás, de mérkőzésről, valamint edzésről még sohasem hiányzott. Ősszel új kihívás elé néz, az ELTE–re felvételizett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában