Orka Kupa

2021.06.17. 20:45

Utoljára ugranak majd medencébe

Az Orka SE idén is megrendezi a hagyományos Orka Kupát, az eseménynek a Csitáry G. Emil uszoda ad otthont.

Beke Zsombor

Az orkások hazai pályán bizonyíthatnak

Fotó: Orka SE

Az elmúlt években a hazai szinkronúszók biztos pontja volt a székesfehérvári Orka Kupa. Nincs ez másképp az idei évben sem, bár az elmúlt évekhez képest apróbb változások lesznek a programban.

– Velünk együtt 17 egyesület indul a versenyen, valamint a nemzetközi megmérettetések előtt álló utánpótlás-válogatott is a medencébe ugrik a hétvégén – nyilatkozta Molnár Andrea, az Orka SE vezetőedzője. – A járványhelyzet miatt csak hazai klubok látogatnak el hozzánk, szombaton és vasárnap is egész nap zajlik majd az esemény.

Az orkások hazai pályán bizonyíthatnak
Fotó: Orka SE

Az elmúlt években jel­lemzően versenyszámonként állították össze a hétvége programját, de a szervezők ebben az évben változtattak ezen.

– Az idei esztendőben korosztályokra bontottuk a nevezőket, hogy minél kevésbé keveredjenek az indulók. Minden korosztály részt vesz a kupán, a kezdőktől egészen a felnőttekig. Nehéz szezonon vagyunk túl, elsősorban nem fizikálisan, hanem mentálisan volt megterhelő, hiszen a versenyek egy része elmaradt, a többit pedig csak steril környezetben, zárt kapuk mögött tartották meg. Az évad utolsó versenyén, az Orka Kupán a jogszabályok adta kereteken belül már jelen lehetnek a helyszínen szülők, de csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be az uszodába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában