vízilabda

2021.06.16. 22:06

Újabb vereség, ezúttal Kanadától

A női vízilabda-válogatott a Görögországban megrendezett Világliga Szuperdöntőjében egy góllal kikapott Kanadától. Folytatás a csütörtöki negyeddöntőben Spanyolország ellen.

Beke Zsombor

Szilágyi egy gólt szerzett

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Magyarország–Kanada 12-13 (2-4, 5-3, 1-3, 4-3)

Magyar gólszerzők: Rybanska 2, Parkes 2, Illés 2, Vályi 2, Szilágyi 1, Gurisatti 1, Keszthelyi-Nagy 1, Leimeter 1.

Az oroszok elleni keddi vereség után a javítás reményében ugrott medencébe Bíró Attila együttese Kanada ellen, a mieink kapuját a dunaújvárosi Magyari Alda védte. A találkozót nem kezdték jól Szi­lágyi Dorottyáék, Rybanska és Illés gólja csak a szépítésre volt elég, 4-2-vel zárult az első negyed. A folytatásban 7-4-re is vezettek a kanadaiak, de Gurisatti, Szilágyi és Illés találataival a nagyszünetre utolérte ellenfelét a válogatott 7-7.

Szilágyi egy gólt szerzett
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A fordulás után Rebecca Parkes góljával először vezetettek a mieink, 8-7, de az öröm nem tartott sokáig, Christmas és Eggens jóvoltából újra a juharlevelesek vezettek, a záró játékrészt kétgólos hátrányból várhatta Magyarország. A differenciát ugyan két perc alatt Keszthelyi és Parkes eltüntette, de a hajrá végül Kanadának sikerült jobban. A magyar válogatott a negyeddöntőben Spanyolországgal találkozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában