Frissen Fejérből

2021.06.04. 10:40

Újabb két évet írt alá az átlövő

Mára kihagyhatatlanná vált az Alba Fehérvár KC kezdőcsapatából a 20 esztendős Gerháth Kincső. Az átlövő további két évig erősíti a gárdát, 2023-ig írta alá új szerződését a klubbal.

Káldor András

Gerhát KIncső bombáitól retteghetnek a kapusok Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

Gerháth Kincső 2017-ben még a Győri Audi ETO KC játékosaként tagja két góllal járult hozzá az U17-es Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatott sikeréhez, amely fölényesen 32-18-ra legyőzte a harmadik helyért vívott találkozón Franciaországot. Ezt követően még ebben az évben súlyos bokatöréssel, szalagszakadással járó sérülést szenvedett, és egyáltalán nem úgy nézett ki, hogy felépül, sőt egyáltalán az is kérdéses volt akkoriban, hogy a versenyszerű sportot folytatni tudja. Aztán egy új eljárás segített, a sajátsejtes regeneratív gyógykezelés és a sport iránti szenvedélye segítette abban, hogy visszatérhessen a pályára. Majd 2019 nyarán szerződött az Alba Fehérvár KC csapatához, ahol két év alatt 40 bajnoki mérkőzésen 75 gólt jegyzett.

Gerháth Kincső bombáitól retteghetnek a kapusok Fotó: Fehér Gábor

- Megszerettem a csapatot és – a várost is, ahol megtaláltam a második otthonomat. Így örültem, hogy a klubnál marasztaltak, és én is szívesen folytatom további két évig pályafutásomat az Albánál. Elindultam egy úton, amelynek állomásait szeretném itt, Székesfehérváron megvalósítani. A következő években célom, hogy stabil játékossá váljak, és hogy mindig azt a teljesítményt nyújtsam, mellyel segíteni tudom a csapatot, mellyel én is elégedett lehetek. Együtt, csapatként szeretnénk az idei éves hullámzó játékunkat háttérbe szorítani és állandó pozitív szintet képviselve az elvárt mérkőzések mellett további bravúrokat elérni – fogalmazott csapata honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában