foci

2021.06.17. 21:47

Újabb győzelem – Harmadik mérkőzését is nyerte a Vidi

A Mol Fehér­vár FC lejátszotta az ausztriai edzőtábor első felkészülési mérkőzését. Az ellenfél az osztrák másod­osztályú SV Lafnitz volt.

Beke Zsombor

Az új igazolás, Michael Lüftner is bemutatkozott

Fotó: Mol Fehérvár FC

Az edzőtábort megelőzően a Vidi már két felkészülési mérkőzést letudott idehaza, a megyei bajnokságban szereplő Ercsi (1-0) és Sárosd (12-0) ellen. A következő találkozóra már az ausztriai Rohrbachban került sor, az osztrák másod­osztályban szereplő SV Lafnitz ellen.

A Fehérvár összeállításában ismét több, az NB III-as gárdában játszó fiatal kapott lehetőséget, illetve 232 nap után a sérüléséből visszatérő Kovácsik Ádám állt a gólvonal előtt. A Vidi a Kovácsik – Kojnok, Lüftner, Dinnyés, Horváth – Dárdai, Alef, Houri, Evandro – Szabó, Kovács összeállításban gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, a 10. percben Kovács ugratta ki Szabó Leventét, aki a bal alsót lőtte ki 0-1. Bár támadásban maradt Szabics Imre együttese, gólt a Lafnitz szerzett, kilenc méterről Mario Kröpfl volt eredményes 1-1. Nem sokáig volt döntetlen az állás, Houri játszott össze Kováccsal, utóbbi 12 méterről talált be 1-2.

Az új igazolás, Michael Lüftner is bemutatkozott
Fotó: Mol Fehérvár FC

A második félidőben a fehérvári szakmai stáb a Kovács – Kövesdi, Rus, Vágó, Zeke – Funsho, Bourard, Pinto, Petrjak – Tóth, Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat. A játékrész elején inkább az osztrákok birtokolták többet a labdát, az első piros-kék helyzetre majdnem húsz percet kellett várni, Pinto távoli lövését hárította a kapus. Felpörgött a Vidi, előbb Petrjak szöglete után Vágó veszélyeztetett, majd Zivzivadze cselezte át magát a Lafnitz védelmén, de lövése mellé csorgott. Az utolsó percekben a fiatal Gulyás András is lehetőséget kapott Szabics Imrétől. Ugyan a lefújás előtt a veszélyesen játszó Grasser került helyzetbe, de Kovács Dániel a helyén volt.

A Mol Fehérvár 2-1 arányban megnyerte harmadik felkészülési mérkőzését is, folytatás vasárnap délelőtt, amikor az orosz másodosztályú FC Orenburg lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában