foci

2021.06.20. 20:11

Új játékot próbáltak

A Mol Fehérvár FC kétgólos vereséget szenvedett második ausztriai felkészülési mérkőzésén.

Ferencz Balázs

Evandro lendületesen futballozott az oroszok ellen

Fotó: molfehervarfc.hu

A Bad Waltersdorfban edzőtáborozó Mol Fehérvár FC második felkészülési mérkőzését úgy időzítette, hogy elkerülje az Európa-bajnokság összecsapásait, így a franciák ellen pontot érő gólt szerző csapattárs, Fiola Attila produkciójától is fűtve léphetett pályára az FC Odenburg ellen. Az orosz másodosztályú bajnokság ezüstérmese nem léphet feljebb, adminisztratív okok miatt nem jutott fel a Premjer Ligába.

Szabics Imre újra rotálta csapatát, de nem futballozott megilletődötten, vagy zavartan a Vidi. Negyed óra telt el a mérkőzésből, amikor Goshev-kapus rosszul szabadított fel, a labda Ruben Pintóhoz került, kapásból kapura lőtt, de az U21-es válogatott portás visszaért a gólvonal elé. Nem sokkal később az eddig az NB III-as együttesben edződő Kojnok adott be jobbról, centerezésére kivetődött Gushev. A félidő derekán Kovács István ugyan betalált a kapuba, de les miatt a bíró nem adta meg a gólt. A szünet előtt is Gushevnek kellett többször is közbeavatkoznia. A kapura törő Zivzivadze elől szedte fel a labdát, majd Dárdai fejesét fogta könnyedén. Az oroszok a 44. percben veszélyeztettek először, Ilja Vorobjev löketét tolta szögletre Gundel-Takács Bence.

Evandro lendületesen futballozott az oroszok ellen
Fotó: molfehervarfc.hu

A szünetben több helyen is cserélt a fehérvári szakvezető, így szóhoz jutott először piros-kék mezben a Ferencvárostól a Vidihez szerződött Marcel Heister is. De ő sem tudta meggátolni az oroszok gólszerzését. Egy tizenhatoson belüli keveredés után lövéshez jutott az Orenburg, Kojnok kezére pattant a labda. A tizenegyest Dmitrij Vorobjev értékesítette, 0-1. A 65. minutumban eldöntötte a meccset az orosz gárda. Egy bal oldali támadást követően Bidlovszkijhez került a labda, s 25 méterről a hosszú felső sarokba tekert, 0-2. Ezután a Vidi került többször is a kapu elé. Dárdait szerelte gyanús körülmények között a csereként beállt Polataev, de a bíró nem ítélt büntetőt. Ezután Heister lapos lövése suhant el a bal kapufa mellett. A hajrában Evandro szolgálta ki Dárdait, lövését blokkolták. Houri szabadrúgása nyomán Stpoira fejelt volna, de az orosz kapus résen volt, majd a vége előtt Dala Martinnak kellett nagyot védenie Bidlovszkij közeli bombája után.

Mol Fehérvár FC–FC Orenburg 0-2 (0-0)

Eggendorf, vezette: Alan Kijas.

Mol Fehérvár FC: Gundel-Takács (Dala, a szünetben) – Funsho (Heister, a szünetben), Rus (Dinnyés O., 70.), Lüftner (Vágó G., 70.), Konjok (Kövesdi, 70.) – Dárdai, Pinto (Bourard, 60.), Alef (Stopira, a szünetben), Kovács I. (Evandro, 60.) – Houri, Zivzivadze (Szabó L., a szünetben, Tóth T. V., 70.).

Orenburg: Goshev (Polataev, a szünetben) – Kozlov, Prudnyikov, D. Vorobjev, Malikh, Gojkovics, Ektov, Breev (Bolotov, a szünetben), Kaplenko (Bidlovszkij, a szünetben), I. Vorobjev, Galanin

Gól: D. Vorobjev (54. – büntetőből), Bidlovszkij (65.)

– Új dolgokat próbáltunk ki, és az első félidővel elégedett is vagyok. Szeretnénk rugalmasabban játszani majd a szezon során és az első negyvenöt perc alatt a játékosaink maximálisan megvalósították azt, amelyet egy – az új dolgoknak szentelt – gyakorlás után vártam – értékelt Szabics Imre, a Mol Fehérvár FC vezetőedzője. – Úgy éreztem, hogy ezt a játékrészt előnyben is kellett volna zárnunk. A második félidővel kevésbé vagyok elégedett, azonban összességében sok pozitív jelet láttam és örülök annak, hogy a srácok vevők az elképzeléseinkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában