Frissen Fejérből

2021.06.06. 23:20

Több mint kétszáz indulóval rajtolt a triatlonszezon Székesfehérváron

A férfiak mezőnyében a fehérvári Dévai Zsombor nyert, a nőknél a házigazdáktól ketten is felállhattak a dobogóra.

Németh Krisztián

Triatlon felülnézetben a Csónakázó-tavon Fotó: Fehér G. / FMH

Fotó: gaborfeherphoto

Az, hogy a Csónakázó-tó és környéke mennyire ideális helyszíne egy rangos triatlonversenynek, már évekkel ezelőtt bebizonyosodott, amikor az Alba Triatlon SE Európa-kupát rendezett. A megállapítás vasárnap is megerősítést nyert: a kompakt versenyhelyszín ezúttal is történelminek mondható megmérettetésnek adott otthont, hiszen az évad első versenyét rendezték Székesfehérváron.

Dévay Zsombor és mögötte az űr: már az úszás végén közel öt perc előnyt szerzett Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Az út maga a cél” hirdeti az eXtremeMan versenysorozat hitvallása. Nos az „út” az olimpiai távot jelentette: 1500 méter úszást, 40 kilométer kerékpározást és 10 km futást. Több mint húsz fehérvári állt rajthoz, akik az Alba Triatlon SE és a Family Tree színeiben indultak, és persze a férfi mezőny esélyese, a hazai pályán induló Dévay Zsombor. A Trion SC titánja 1 óra 52 perc 58 másodperces eredménnyel nyert. A nőknél az Alba Triatlon SE két versenyzője is dobogóra állhatott.

Szerencsére ezúttal mindenki megúszta bukás nélkül Fotó: Fehér G. / FMH

– Bereczki Karina egészen a futás utolsó köréig az élen állt – hangsúlyozta Takács Péter, az Alba Triatlon SE vezetőedzője. – A hajrában aztán a második helyre csúszott, de így is kiemelkedő eredményt ért el, mint ahogy klubunk utánpótlás trénere, Punk Edit is, aki harmadik helyen futott célba. A 20–29 év közötti férfiak mezőnyében Zákány Tamás is dobogóra állhatott. Teljesen elégedett vagyok sportolóink teljesítményével. Ugyanakkor szervezőként is jól teljesítettünk. Tegyük hozzá gyorsan, hogy dobogósának teljesítménye saját korcsoportjában arany-, illetve ezüstérmet jelentett!

Triatlon felülnézetben a Csónakázó-tavon Fotó: Fehér G. / FMH

A nézők ezúttal sem panaszkodhattak, a teljes száguldást követhették, és bukás sem történt.

Eredmények

Férfiak

1. Dévay Zsombor (Trion Sport Club) 1:52:58

2. Dr. Varga Zoltán (Vinibike KSE) 2:09:41

3. Hegedűs Miklós 2:09:50

Nők

1. Pászti Edit (Hírös ESC) 2:25:54

2. Bereczki Karina (Alba Triatlon SE) 2:28:07

3. Punk Adrienn (Alba Triatlon SE) 2:29:24

Az Alba Triatlon SE utánpótlás csapata szombaton Lengyeltótiban állt rajthoz. Várnai Dávid a 7., Lédeczi Péter 13., testvére Lédeczi Lotti a 18. helyen végzett. Várnai Dóra a 19., Kovács Lilla a 23. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában