Frissen Fejérből

2021.06.21. 21:51

Nehéz hétvégén van túl Kovács Bálint

A fehérvári mo­torversenyző, Kovács Bálint mögött egy küzdelmes versenyhétvége áll a Spanyol Suberbike bajnokságban, az időjárás megviccelte őt és csapatát is.

Beke Zsombor

Kovácsnak nem jött ki jól a lépés Aragónban

Fotó: H-Moto Team

A H-Moto Team által menedzselt pilótának nem volt könnyű dolga az egész hétvégén, hiszen Kovács a rendkívül kimerítő Le Mans-i 24 órás verseny után érkezett Spanyolországba. Arra a Motorland Aragón versenypályára, ahol életében először ment motorral. A szabadedzések a helyes beállítások megkereséséről és a pályaismeret megszerzéséről szóltak, a 19 éves versenyző mindegyik gyakorláson a középmezőnyben végzett.

Kovácsnak nem jött ki jól a lépés Aragónban
Fotó: H-Moto Team

Az időmérőre javult Kovács Bálint teljesítménye, az Open 1000-sek között a leg­gyorsabbnak bizonyult, míg az összetett mezőnyben a 11. helyen végzett.

Az első futamon azonban az időjárás nem kímélte a csapatokat, a rajt előtt többször is eleredt az eső, majd kisütött a nap, így gyakorlatilag egy félig felszáradó pályán kellett rajtolnia a mezőnynek. Kovács csapatával, a cseh New2Projecttel együtt azt a döntést hozták, hogy az első kerékre esős, a hátsóra száraz pályás gumit tesznek. A magyar versenyzőnek nem jött be ez a taktika, így visszaesett az utolsó helyre, ahonnan ugyan visszazárkózott valamelyest, de csak a nyolcadik helyen végzett kategóriájában. A második, vasárnapi futamon már száraz körülmények uralkodtak, de a mezőny közepéből rajtolva végül Open 1000-ben ötödik, összetettben a 14. helyen ért célba Kovács Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában