Frissen Fejérből

2021.06.07. 18:00

Megizzasztotta a Fejér megyei erősembereket a mádi küldetés

A hétvégén Mádon találkoztak az erősemberek a CESA® Prémium Liga 2. fordulójában.

Elekes Gergő

Molnár Zsolt apait-anyait beleadott

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

12 versenyző állt a rajthoz 13 órakor, hogy szembenézzel 6 igencsak nehéz feladattal. Lássuk, mik is voltak ezek!

Elsőként egy 8 tonnás kamiont kellett a testükre rögzített hám segítségével 20 méteren időre elvonszolniuk az erősembereknek. A dolgot nehezítette, hogy mivel kicsit lejtős volt a talaj, a szervezők laposra eresztették a jármű mindegyik kerekét és a fékeket is meghúzták rajta, így sokkal nehezebb volt a feladat a megszokottnál.

Második feladatként egy nyomógyakorlat, az úgynevezett viking nyomás várt a versenyzőkre, a maga bőven 200 kg feletti súlyával. A dolog nehézségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a 12 versenyzőből mindössze csak 3 tudta a feje fölé emelni a hordókkal megpakolt fém szerkezetet.

Molnár Zsolt apait-anyait beleadott a viking nyomásnál
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Harmadikként egy új megmérettetés, a Conan-kör érkezett, ahol 265 kg súly nehezedett a gigászokra. Ezt kellett az óramutató járásának megfelelően körbe cipelniük, időre.

Kovács Ferenc Polgárdiból érkezett a Conan-körbe
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ezt a felhúzás követte, ahol önkéntesen választhattak a 270 és a 310 kg-os súly között, melyekkel időre a lehető legtöbb felhúzást kellett teljesíteniük.

Az ötödik feladat a koffercipelés nevet kapta, itt – mintha csak munkába indulnának – két kézikoffert kellett 2x15 méteren keresztül időre elvinniük. Mi volt ebben a nehéz? A kofferek fejenként 160 kg-os súlya!

Juhász Péter a kofferekkel
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A napot a különböző súlyú kőgolyók állványra pakolása zárta. A könnyebbeket, tehát a 120 és 130 kg-os sziklákat 140 cm magasságba, a középső súlyúakat (144 és 153 kg) 130 cm magasra, míg végül a legnehezebb golyókat, a 164 és 188 kg tömegűeket 120 cm-re kellett felpakolniuk az erősembereknek.

Az elit alakulat
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A második fordulót az összetettben is az élen álló Juhász Péter nyerte meg 67 ponttal, őt Molnár Zsolt 55,5, valamint Hegedüs Ádám 46,5 ponttal követték. A verseny Fejér megyei résztvevői, a sárosdi Mészáros Dávid a hetedik, míg a Polgárdiból érkező Kovács Ferenc a nyolcadik helyen zárta – tudtuk meg a szervező CESA® Egyesület részéről Mounier Stephane szervezőtől, aki elmondta, a Liga harmadik fordulójára június 19-én Badacsonyban kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában