Meglepő francia búcsú

2021.06.29. 22:44

Kovács Zoltán szerint remek meccseket láthatunk az Eb-n

A Mol Fehérvár FC sportigazgatója, Kovács Zoltán a franciákat tippelte végső esélyesnek. Favoritjai a legjobb nyolc közé sem kerültek.

Horog László

Mbappé (10) a mieink ellen és az egész tornán sem játszott jól

Fotó: SZM/MW

Húsz alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, külföldön szerepelt a görög PAOK Thessaloniki, a kínai Sencsen Csienlipao, valamint két évet a francia LB Chateauroux gárdájában, jól ismeri a gall futballt. Az Eb előtt őket nevezte meg első számú esélyesnek, csalódott a kiesés miatt. A mieink teljesítményére nagyon büszke, különösen a fehérvári futballistákra.

– Azzal együtt, hogy a svájci válogatott nagyon kellemes meglepetést okozott, nem érdemtelenül lépett tovább, a franciáknak ezt az akadályt gond nélkül kellett volna venniük. Didier Deschamps együttesét vártam az első helyre, nem voltak elég élesek, nem játszottak úgy, ahogy tudnak. Egyéni képességek tekintetében szerintem a világ legjobbjai, azonban ezúttal nem hozták magukat. Pedig nagy esélyük volt a továbbjutásra, Lloris kivédett büntetője után gyorsan fordítottak, Benzema két gólja után Pogba is betalált, elhitték, hogy eldőlt a meccs. Egy igazán komoly csapat 3-1-es vezetésről nem bukik el, a tizenegyespárbajban ráadásul a legnagyobb ász, Mbappe hibázott.

Kovács Zoltán, a Mol Fehérvár sportigazgatója
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Szerinte a svájciak, túl azon, hogy szerencséjük volt, végig nagyon tudatosan futballoztak, kioltották, elrontották a franciák játékát.

– Ez volt az Eb eddigi legnagyobb meglepetése. A hollandok kiesése is váratlan volt, bár ők nem képviselik azt a minőséget, mint a franciák. A csehek fizikálisan nagyon erősek, szervezett, jól felkészített gárda, de az Oranjénak tovább kellett volna lépnie. A horvátok továbbra is nagyon jók, de ez már nem az a csapat, amely három éve vb-döntőt vívott. A spanyolok generációváltáson mennek keresztül, sok fiatallal, a csoportkörben botladoztak, de egyre jobb a játékuk, ami sokat ígér a folytatás tekintetében. Nívós az Eb, remek meccseket láthatunk.

Mbappé (10) a mieink ellen és az egész tornán sem játszott jól
Fotó: SZM/MW

Kovács Zoltán büszke a válogatottunkra, amely nagyszerűen szerepelt a halálcsoportban, reális eséllyel a továbbjutásra.

– Négy fehérvári játékos szerepelt a keretben. Fiola élete meccsét játszotta a franciák ellen, sok lehetőséget kapott Nikolics és Nego is. A keret tagja volt a 21 éves Bolla, kispadon ült, meggyőződésem, a következő világversenyen szóhoz jut majd. Az Észak-Macedón válogatottban alapember Visar Musliu is jól teljesített. Sőt, ha Kovácsik és Hangya nem sérült, ők is ott lettek volna a kontinenstornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában