jégkorong

2021.06.03. 21:37

Két évet hosszabbított Szabó Pál Krisztián

Tavaly nyáron szerződött Gyergyószentmiklósra, újabb két évet hosszabbított szülővárosában a Volán korábbi támadója, Szabó Pál Krisztián.

Horog László

A csatár, Szabó Pál Krisztián újabb két évre aláírt szülővárosában

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Gyergyószentmiklóson született, 1996-ban, 9 évesen Kercsó Árpád invitálására érkezett Zalaegerszegre, 2010 tavaszán került az Ifjabb Ocskay Gábor Akadémiára.

– Én voltam az első fecske, akkor indult az akadémia, nyitott a kollégium, én költöztem be elsőként. Négy évet játszottam Egerszegen, tizenegyet pedig Fehérváron, 15 évet töltöttem Magyarországon. Az utánpótlásban gyakorlatilag minden évben bajnokságot nyertünk, az EBEL-ben szereplő együttesben 18 évesen mutatkoztam be.

Játszott jobb- és balszélsőt, Zalaegerszegen a felnőtt válogatottban alapembernek számító, nemrégiben a svéd élvonalbeli Luleához szerződő Galló Vilmossal, Fehérváron pedig a nemzeti együttesben szintén biztos pontnak számító Erdély Csanáddal szerepelt egy sorban az utánpótlásban. A felnőtt csapatban Sárpátki Tamással és Reisz Áronnal karistolt a jégen, döntően a harmadik és negyedik sorban. Az utánpótlás válogatottaknak végig tagja volt, összesen négy vb-n szerepelt, az U18-as és az U20-as korosztályban, Tallinnban, Miskolcon, Dunaújvárosban, Fehérváron, utóbbi volt különösen nagy élmény, a Divízió 2/A kategóriában. Dunaújvárosban kiestek, Miskolcon és Fehérváron feljutottak. A felnőtt nemzeti együttesben három éve mutatkozott be a fővárosi Tüskecsarnokban, az olaszok ellen. Később még ötször kapott bizalmat, felkészülési mérkőzéseken.

A csatár, Szabó Pál Krisztián újabb két évre aláírt szülővárosában
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Világversenyre nem volt esélyem kijutni, a posztomon nagyon komoly a rivalizálás, régi társaim közül Erdély Csanád, Galló Vili meghatározó a nemzeti együttesben, a közelmúltban Fehérvárra szerződő Terbócs István is remek játékos. A Volánban nem kaptam túl sok lehetőséget, az alapjátékosok adottak voltak, hozzájuk érkezett mindig tíz, vagy több légiós, nehéz volt bekerülni. Az EBEL, illetve immár ICEHL erős bajnokság, sokat fejlődtem, főleg védekezésben, valamint gyorsan kellett gondolkodni, az osztrák bázisú ligában nincs idő bíbelődni a koronggal, azonnali döntéseket kell hozni.

Tavaly nyáron hazatért szülővárosába, Gyergyószentmiklósra, ahol előnyös szerződést tettek elé.

– Volt ajánlatom Brassóból is, az ottani klub menedzsere, a szintén korábbi volános, Mihály Árpád keresett, közel voltunk a megegyezéshez, azonban két hetet várnom kellett volna az egyesület válaszára. A Gyergyó viszont jelezte, számítanak rám, aláírtam, jó szívvel tértem haza a szülővárosomba.

A csatár minden bizonnyal Érden tölti az őszt, ugyanis Gyergyóban új csarnok épül, egészen pontosan Gyergyóremetén, addig a hokisok a Pest megyei településen vívják meccseiket az Erste Ligában. A gyergyói tulajdonos a főnök az Érdi Farkasoknál is, logikusnak tűnik, hogy itt szerepeljenek, amíg a háromezer fős, modern létesítmény elkészül.

– Végig az első két sorban szerepeltem tavaly ősszel, az elején nem ment jól a játék. Aztán egyre jobban belelendültem, a magyar bázisú Erste Liga rájátszását a Csíkszereda ellen kezdtük, 4-1-es összesítéssel kiestünk, a szomszédvár jobb volt nálunk, végül megérdemelten nyerték a bajnokságot. A Román Kupában, decemberben, Galacon a 4. helyen végeztünk, miként a román bajnokságban is, ott is a Brassó vert bennünket, tehát nem volt jó szezonunk, szerettünk volna érmet nyerni valamelyik sorozaton. A szezon végén két évet hosszabbítottam, jövőre jó lenne dobogóra lépni az Erste Ligában. Szilassy Zoltán tavaly nyáron másodedzőnek szerződött a csapathoz, aztán rövidesen kinevezték vezetőedzőnek, végig éreztem a bizalmát. A közelmúltban ő is hosszabbított, örülök, hogy a folytatásban is vele dolgozhatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában