két bajnoki cím

2021.06.16. 18:26

Gyalog is messze érő hunyadisok

Ketten indultak Fehérvárról, két bajnoki címet szereztek a Hunyadi DSE gyaloglói az U23-as atlétikai országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Az elégedett edző, Őze Tibor és a bajnokok

Fotó: Hunyadi DSE

Miskolc aranybánya a fehérvári atléták számára. Az ARAK kiválóságai mellett a kisebbik koronázóváros-beli egyesület, a Hunyadi DSE sportolói is remekeltek Borsodban. Két gyaloglót indított az Őze Tibor vezette és edzette Hunyadi, s mindketten maguk mögé utasították az U23-as mezőnyt.

Az időrend szerint először Csörgő Dóra rajtolt el. 3000 méterig együtt gyalogolt honvédos ellenfelével, majd ott ritmust váltott, és technikailag kiforrott, szép mozgással aratott magabiztos győzelmet 5000 méteren. Időeredménye sem volt rossz, 26 perc 22,63 másodperc alatt gyalogolta le a távot. A Hunyadi DSE másik üdvöskéje, Tóth Norbert is külön párharcot vívott, és ezt a nyomást a Hunyadi versenyzője remekül kezelte, mert a táv fele után ritmusváltással robbantott, amit Horvát Dániel, a DSC-SI versenyzője már nem tudott tartani. Tóth Norbert eredménye: 22 perc 45,54 másodperc.

Az elégedett edző, Őze Tibor és a bajnokok
Fotó: Hunyadi DSE

A rövidre sikeredett gyalogló szezonból már csupán két verseny van hátra, melyeken a fehérváriak is indulnak. Ezen a hétvégén hazai környezetben, Székesfehérváron bonyolítják a hagyományos Honvéd Kupát, amelynek szombati befejező számában mindkét Csörgő Dóra és Tóth Norbert is koptatja a rekortánt. Céljuk, hogy 3000 méteren egyéni csúcsot gyalogoljanak. Jövő héten pedig Debrecenben már a felnőtt Magyar Bajnokságon állnak rajthoz, ahol 5000 méteren szállnak harcba a bajnoki címekért és helyezésekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában