A Haleszban

2021.06.21. 21:54

Futás az olimpiai ezüstérmessel

Tanácsadás, tesztek és Rácz Lajos olimpiai ezüstérmes birkózó várja az érdeklődőket kedden a székesfehérvári Halesz ligetben. Középpontban: a futás.

Németh Krisztián

Szeret futni? Irány a Halesz liget!

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A futás az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbben végezhető szabadidősport, ám célszerű, ha „okosan” csináljuk.

Éppen ezért kínál díjmentes foglalkozásokat amatőr futók számára az önkormányzat és a Székesfehérvári Futók Köre, a Honvéd Szondi György Sport­egyesület szakmai támogatásával.

Szeret futni? Irány a Halesz liget!
Fotó: Simon Erika / ÖKK

A szakemberek a Halesz ligetben kedden 17 és 19 óra között adnak tanácsot azzal a céllal, hogy a területen lévő futókörön (is) minél többen sportoljanak az egészségükért – és tegyék ezt a fokozatosság elvét betartva. Az első futáspróbán a bemelegítés után mindenki felmérheti teljesítményét, hogy öt, tíz vagy tizenöt perc alatt mekkora távot tud megtenni, majd szakmai konzultációt is lehet kérni Halász Tímeától, Szatzker Csabától és Kovács Csaba Józseftől.

A rendezvény díszvendége Rácz Lajos, a Honvéd Szondi György SE birkózója, aki 1980-ban Moszkvában állhatott olimpiai dobogóra, de pályája során világbajnokságot nyert, kétszer pedig Európa-bajnoki címet ünnepelhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában