vízilabda

2021.06.14. 21:03

Erődemonstráció Athénban

A női vízilabda-­világliga Szuperdöntőjében a magyar válogatott elsőként japán ellen bizonyíthatott. Bíró Attila együttese magabiztosan győzött.

Beke Zsombor

Magyari Alda az első félidőben védte a magyar kaput

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport-archív

A Világliga Szuperdöntőjére Magyarország kemény edzések után érkezett meg. Bíró Attila tanítványai több hetet Amerikában készültek, ahol négy hivatalos tesztmérkőzést játszottak a hazaiakkal, majd a múlt héten, a Margit-szigeten vezényelt tréningeket a szakmai stáb. Vasárnap pedig már 15 fős kerettel indult útnak a különítmény Athénba, az utazók névsorában négy dunaújvárosi játékos kapott helyet, Magyari Alda, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya és Garda Krisztina tarthatott a válogatottal.

Női Világliga Szuperdöntő, 1. játéknap:

Magyarország – Japán 26-10 (7-1, 5-4, 5-1, 9-4)

Athén, Olimpiai Központ, vezette: Teixido (spanyol), Szalnyicsenko (kazah).

Magyarország: Magyari – Szücs 1, Illés, Vályi 2, Keszthelyi 5, Gurisatti 5, Parkes 7. Csere: Kasó (kapus), Leimeter 2, Antal 3, Máté 1, Szilágyi 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A találkozó első negyedében a magyar női vízilabda-válogatott gyorsan a japánok tudtára adta, hogy a mai napon más nem jöhet szóba, csak a mieink győzelme. Potyogtak a piros-fehér-zöld gólok, néhány perc elteltével pedig a sérüléséből visszatérő Gurisatti Gréta is betalált (5-1), majd Leimeter és Keszthelyi góljaival az első nyolc perc után 7-1 volt az állás. A második játékrész kihagyott ziccerekkel kezdődött mindkét oldalon, a magyarok kapuját védő DUE-játékos, Magyari Alda jól tette a dolgát. A negyed első gólját Japán kettős emberelőnyből szerezte, de Magyarország gyorsan válaszolt, majd hét gólra növelte a különbséget 10-3. A folytatásban sem változott a játék képe, a két együttes 12-5-ös állásnál vonult pihenőre.

Magyari Alda az első félidőben védte a magyar kaput
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport-archív

A második félidőre kapust cserélt Bíró Attila, Kasó Orsolya kapott bizonyítási lehetőséget. A harmadik játékrészben öt gólt szerezve a magyar válogatott tovább növelte az amúgy sem kicsi különbséget, 17-6 állt az eredményjelzőn a zárónegyed előtt. Az utolsó nyolc percben a mieink védelme már kevésbé volt feszes, így a szakmai stáb a kapott gólok számával talán nem, de a szerzett találatokat nézve elégedett lehetett a mérkőzés után. Az egyetlen medencébe ugró dunaújvárosi mezőnyjátékos, Gurisatti Gréta öt góllal zárt a visszatérése után.

A magyar válogatott további programja a Világliga Szuperdöntőjében:

Kedd: Magyarország-­Oroszország, 15:45.

Szerda: Magyarország-Kanada, 15:45.

Csütörtök: negyeddöntők.

Péntek-szombat: helyosztók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában