Fehérvár Rugby Club

2021.06.07. 22:10

Érmeket szereztek az FRC súlyemelői

Két ezüstérmet szereztek a Fehérvár Rugby Club súlyemelői a Tatabányán rendezett súlyemelő Országos Serdülő Magyar Bajnokságon. Rémai Vencel egyéni csúcsait döntögetve állhatott a dobogó második fokára.

Németh Krisztián

Rémai Vencel serdülő bajnoki címet szerzett

Fotó: klub

A serdülő korosztályban jóval összetettebb szisztéma szerint hirdetnek bajnokot, ugyanis nemcsak a felemelt súly nagysága számít! Pontozzák a hat fogást, sőt még medicinlabda­dobás és helyből távolugrás is szerepel a versenygyakorlatok között! A FRC fiataljai közül a férfiaknál Rémai Vencel, a lányoknál Schável Anna alkotott maradandót és állhatott fel a dobogóra.

Schável Anna a 45 kg-os súlycsoportban a medicinlabdát 5,12 méterre hajította, a távolugrást pedig 1,49 méteres eredménnyel zárta. Rákanyarodva a lényegre, a súlyemelésre: szakításban három fogásból 44 pontot, lökésben a maximális 45 pontot kapta az ítészektől. Összetett eredményével így a második legjobb lett.

Rémai Vencel a 96 kilo­grammosak között 9 méterre dobta el a medicinlabdát és 2,18 métert repült távolugrásban. A fő számokban is kivágta a rezet, pontosabban az ezüstöt. Szakításban 47 kg-ról kezdett, a végállomás 56 kilogramm volt. Lökésben 63-ról indult, majd a harmadik fogásnál a 73 kilogrammot is sikerrel emelte fel.

Összetett eredménye 129 kg, amely szakításban és lökésben is új egyéni csúcs. Nem hiába lett ezüstérmes!

A kép egy korábbi versenyen készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában