foci

2021.06.20. 21:11

Diadallal nyitottak, már Knezevic nélkül

Kiütéssel nyerte első felkészülési mérkőzését a bajnoki ezüst érmes Puskás Akadémia az ausztriai edzőtáborban. Horvát játékmesterük elbúcsúzott a csapattól.

Németh Krisztián

Josip Knezevic eligazolt Felcsútról

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport-archív

Hornyák Zsolt együttese múlt hétfőn kelt útra és meg sem állt Felső-Ausztriáig. A csapat az osztrák–német–cseh határ metszéspontjától nem messze, Aigen im Mühlkreisben edzőtáborozik, ahol még közel egy héten át készül. Szombaton dél felé vette az irányt a legénység, hogy a Linztől nem meszsze lévő Paschingban lejátssza első edzőmérkőzését.

Az osztrák másodosztályt erősítő ellenfél, az FC Juniors Oberösterreich elleni keretben hiába is kerestük volna a horvát játékmesternek, sok siker letéteményesének, Josip Knezevicnek a nevét. A klub ezen a napon jelentette be, hogy négy év után távozik a rutinos középpályás. „Joka” idén bajnoki ezüstérmet, 2018-ban magyarkupa-ezüstérmet szerzett, és a 2020-as NB I.-es harmadik helyből is kivette a részét.

Ellenben ott volt a keretben a Csákvárról érkező kapus, Markek Tamás. A kezdő tizenegy így festett: Tóth B. – Major G., J. Nunes, Spandler Cs., Deutsch L. – Favorov, Van Nieff, Corbu – Slagveer, Plsek, Komáromi. De a többi között Szolnoki és Kiss Tamás is pályára lépett.

Jól sikerült elindítani az előszezont a pályán! 5-0-ra győztek a felcsútiak!

Josip Knezevic eligazolt Felcsútról
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport-archív

A kánikulában Joao Nunes egy szöglet után már a 17. percben betalált, majd nem sokkal később Komáromi kettőre növelte az előnyt. Az első félidőben Corbu és Plsek is villant, háromnegyed óra leforgása alatt négy gólt rámolt be a társaság! A fordulás után több fiatalnak is lehetőséget adott Hornyák Zsolt, ekkor is jöttek a helyzetek, a hajrában be is ment egy: Skribek szerezte az ötödik gólt.

A Budafokról visszatérő játékos a lefújást követően a klub honlapjának elmondta, hogy agresszíven játszó, harcos ellenfelet sikerült legyőzniük. A PAFC szélsője, Komáromi György is elégedett volt.

– Nagyon jó kiindulási pont ez a meccs, ez az eredmény. Sokat gyakoroltuk a szögleteket az edzéseken, és hál’ istennek sikerültek is – mondta a futballista.

A Puskás Akadémia további edzőmérkőzéseiről még nem adott ki információt a klub, azonban két ellenfél a honlapján már meghirdette a PAFC elleni felkészülési találkozóját. Ezek szerint kedden a patinás kolozsvári együttessel, a román bajnoki címvédővel, a CFR Clujzsal csapnak össze. Július elsején pedig a nagyszombatiakkal, a szlovák bajnokságban bronzérmet szerző Spartak Trnava együttesével mérkőznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában