kézilabda

2021.06.02. 21:48

Bába Mihályért akarnak nyerni

Egyik legnehezebb szezonja végén van a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata, amely magabiztosan, tíz góllal győzött kedden a Ligakupa döntőjének első mérkőzésén. Néhai gyúrójuk emléke előtt szeretnének azzal tisztelegni, hogy megnyerik a sorozatot.

Németh Krisztián

Kemény volt a meccs Kozármislenyben

Fotó: Löffler Péter/MW

Bába Mihály, a csapat gyúrójának tragédiája kétségkívül a legmélyebb pontot hozta el a szezonban. De a leírhatatlan veszteség mellett több tényező is beárnyalta a Kohász szezonját. A koronavírus-járvány hatásai, a Sportcsarnokkal kapcsolatos problémák, de az utolsó bajnokik egyikének alkalmával még a csapatbusz is lerobbant. Az Érd elleni vasárnapi 36-33-as győzelem után már kedden pályára kellett lépnie a csapatnak, érezhető volt a lábakban az NBI/B Nyugati csoportjának ezüstérmese, a Kozármisleny otthonában vívott finálé első mérkőzésén a frissesség hiánya.

Kemény volt a meccs Kozármislenyben
Fotó: Löffler Péter/MW

– Az első félidőben még nem úgy mentek a lábak, ahogy kellett volna, de a második játékrészben már elfogadhatóan teljesített a csapat. Nem becsültük le az ellenfelet, tisztességgel felkészültünk belőlük. Kecsegtető előnyt szereztünk a vasárnapi visszavágóra. Sok rossz dolog történt velünk a szezonban, de a csapat minden nehézségen át tudott lépni. A bajnokságban elért nyolcadik hely előkelő, a Ligakupa győzelemmel pedig feltehetjük az i-re a pontot – mondta Vágó Attila vezetőedző, miután együttese 35-25-re megnyerte a döntő első felvonását.

– Már akkor, elhatároztuk, hogy a Ligakupát megnyerjük és Bába Mihály emlékének ajánljuk, amikor megtörtént a tragédia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában