u21

2021.06.01. 21:27

Az elődöntők következnek

A hét elején lejátszották a negyeddöntőket a magyar–szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságon.

Beke Zsombor

Német öröm Székesfehérváron

Fotó: Szabó Miklós/MW

A legjobb nyolc közé sajnos nem jutott be a Gera Zoltán vezette magyar válogatott, így a márciusi csoportkörben véget ért a mieink számára a kontinenstorna. A kettéosztott Eb (csoportkör után két hónappal következett az egyenes kieséses szakasz) negyeddöntői közül kettőt Magyarországon, kettőt pedig Szlovéniában játszottak a korosztályos csapatok. Mariborban lépett pályára Spanyolország és Horvátország, a találkozó hosszabbításba torkollott, Javi Puado két góljának köszönhetően a spanyolok jutottak tovább 2-1-es végeredmény után. Ugyancsak három találat esett a Hollandia–Franciaország találkozón a Bozsik Arénában, ahol az esélytelenebbnek hitt narancsmezesek Myron Boadu góljával a 93. percben kiharcolták a továbbjutást. Ljubljanában igazi dél-­európai negyeddöntőt rendeztek, ahol a portugálok egy gólgazdag mérkőzésen 5-3-ra legyőzték az olaszokat. Székesfehérvár adott otthont Dánia Németország elleni, tizenegyespárbajban eldőlt találkozójának. A 1-1-es rendes játékidő után a hosszabbításban is betalált mindkét fél, a büntetőpárbajban végül a németek bizonyultak jobbnak.

Német öröm Székesfehérváron
Fotó: Szabó Miklós/MW

A torna elődöntőit csütörtökön rendezik meg, Spanyolország Mariborban játszik Portugáliával, míg a MOL Aréna Sóstó 21 órától a Hollandia–Németország találkozónak ad majd otthon. A döntőt vasárnap Ljubljanában vívja majd a két továbbjutó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában