Frissen Fejérből

2021.05.17. 14:01

Tűzoltóautót is húztak az erősemberek Balatonlellén

Ezúttal a Fejér megyei győzelem elmaradt.

Elekes Gergő

A tűzoltóautó kemény kezdés volt

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Május 15-én kezdetét vette a hétállomásos CESA®️ Strongman Prémium Liga, melynek első fordulójára Balatonlelle-Rádpusztán került sor. Habár a szervezők készültek a beígért esős időjárásra, az ég végül kegyes volt hozzájuk, és nem volt szükségük arra a sátorra, melyben a sportszámok legtöbbjét lebonyolíthatták volna – tudtuk meg Mounier Stephane-tól, a CESA®️ rendezvényszervezőjétől.

12 versenyző sorakozott fel a rajtnál, ők mindannyian korábbi versenyek során kvalifikálták magukat a ligába, mely negyedik éve gyűjti össze az ország erősembereinek krémjét. A megmérettetésnek két Fejér megyei érintettsége is volt, a versenyzők közt volt ugyanis a sárosdi Mészáros Dávid, aki a CESA®️ Liga első állomásának áprilisi megnyerésével automatikusan kvalifikált a Prémium Ligába, valamint Kovács Ferenc Polgárdiból.

A szervezők igazán kitettek magukért, rendkívül látványos számokkal készültek. Először egy 14 tonnás, vízzel telített tűzoltóautó hámmal és rásegítő kötéllel 20 méteren történő elhúzása várta a sportolókat, rögtön megalapozva a nap hangulatát.

A tűzoltóautó kemény kezdés volt
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ezt egy úgynevezett hordósor követte, mely során 12 kg-tól 22 kg-ig növekedő súlyú hordókat kellett egy 4 méter 20 cm-es állványon átdobniuk a titánoknak. A harmadik feladatban rönknyomás maximumra következett. Itt a súlyemeléshez hasonlóan a versenyzők kiválasztottak egy teljesítendő súlyt, és azt nyomták ki. 100 kg volt az alsó határ, 160 kg-on azonban a legjobb három is megállt. Érdekesség, hogy a szám országos csúcsa 17 éve változatlanul 175 kg.

Repül a nehéz kő...akarjuk mondani hordó
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A negyedik szám során 2 lengővel küzdöttek a sportemberek: először 10 m hosszan egy 380 kg-os eszközt, majd azt letéve, visszaúton egy 420 kg-os lengőt cipeltek. Ötödik versenyszámként érkezett a 380 kg-os traktorkerék négyszeres átfordítása, minél rövidebb idő alatt.

A versenyt a kőgolyósor zárta. E során 3 darab állvány, egy 140 cm-es, egy 130 cm-es és egy 120 cm-es magasságú várta a kőgolyókat. 140-es magasságra a 120, 130 kg-os köveket, 130 cm-re a 140 és 150 kg-os köveket, végül a 120 cm-es állványra a 159 és 171 kg-os súlyokat kellett felemelni.

A liga első fordulóját végül 65 ponttal Juhász Péter nyerte meg, őt 56 ponttal Molnár Zsolt és nagyon szoros küzdelemben, 55 ponttal Boros Adrián követte. A Fejér megyeiek a középmezőnyben finiseltek, Mészáros Dávid 43 ponttal a hatodik, míg Kovács Ferenc 34,5 ponttal a hetedik helyen zárta a napot. Így indulnak tovább a Liga második fordulójába, melyre június 5-én Mádon kerül majd sor.

Elit alakulat
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Sokukra azonban még ezt megelőzően vár május 29-én Celldömölkön a kamionhúzó liga második állomása, tehát erősember versenyekből továbbra sem lesz hiány.

Kapcsolódó cikk:

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/fejer-megyei-erosember-gyozelmet-eredmenyezett-a-cesa-liga-elso-allomasa-4857880/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában