Frissen Fejérből

2021.05.24. 15:42

Sok hiba, egy fontos pont

Közel járt az idegenbeli bravúrhoz a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabda csapata, végül egy ponttal tért haza a szombathelyi fiataloktól.

Ferencz Balázs

Fotó: SZKKA

Sylver Ops Cafe Szombathelyi KKA U20–Gárdony-Pázmánd NKK

17–17 (8-11)

Sárvár Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Szöllősi D., Szöllősi S.

SZKKA: Christe (kapus), Forgács 3, Török, Franka, Szmolek 1, Kulcsár 8, Horváth A. 2, Győri 1, Vajer 2, Biró, Dobány (kapus), Farkas H. (kapus), Lakatos, Tóth B. Edző: Gódor Mihály

Gárdony: Binó – Győrffy1, Czuczu 2, Becséri 3, Nagy A., Hamuth 1, Hrabovszky 3. Csere: Magyar N., Németh Zs. (kapusok), Pervein 4/2, Ágoston 3, Hargitai, Vörös, Bocsi, Rezneki, Vernes. Edző: Virincsik Anasztázia

Kiállítások: illetve 14 perc

Hétméteresek: 5/4 ill. 2/2

A szombathelyi fiatalok a bronzérem reményében fogadták utolsó bajnoki meccsükön a kiesést, és ha lehet, az osztályozót elkerülni igyekvő Gárdony-Pázmánd alakulatát. A meccshátrányban lévő tópartiaknak a forduló előtt két pontra volt szükségük ahhoz, hogy elkerüljék a kiesést. Virincsik Anasztázia együttese harcosan kezdett, állva hagyta a szombathelyieket, (1-5). Azonban a vasi fiatalok komoly munka árán a félidő derekára kiegyenlítettek, 6-6. A padról beszálló gárdonyiak, Pervein és Ágoston újabb lendületet hoztak a vendégek játékába, s a szünetre háromgólos fórt kovácsoltak.

A második félidő elején Kulcsár vezérletével újabb erőre kapott a legeredményesebb játékosait, a Pődör-lányokat nélkülöző SzKKA U20, a 39. percben egyenlítettek, 12-12. Rengeteg hibával kézilabdázott mindkét csapat, s a kevés találat miatt vált igazán kiélezetté a küzdelem. 5 perccel a vége előtt még kettővel vezetett a Gárdony-Pázmánd (15-17), azonban Vörös kettő perces kiállítását már nem vészelte át a vendég. Előbb Kulcsár zárkóztatta fel övéit, majd Győrffy rontott lövését követően már teljes létszámnál Szmolek Apollónia vette be Binó Bogi kapuját. Az utolsó másfél percben is nagyot harcoltak a felek, de a kaput már nem találták el egyik oldalon sem, így maradt a 17-17-es döntetlen.

A Sylver Ops Cafe SZKKA U20 így a negyedik helyen zárta az NB I/B-s bajnokságot, míg a kilencedik helyre visszacsúszó, Gárdony-Pázmánd 15 egységével egy pontra van attól, hogy az osztályozót is elkerülje. A tópartiak még kettőt meccselnek, a Győr U20 és a Csurgó ellen. A közvetlen riválisok közül a Rinyamentinek egy, a Győrnek azonban még négy meccse van hátra, míg a 16 pontos Szekszárd befejezte a pontvadászatot, s várja sorsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában