Volt, aki bokszolt, volt aki nem

2021.05.12. 14:24

Sikeresen szerepeltek a Fehérvár KSE ökölvívói a Kőbánya-kupán

A koronavírus-járvány miatti szigorítások enyhítése után az ökölvívók is ringbe léphettek. A Kőbánya-kupán domináltak a Fehérvár Küzdősport Egyesület versenyzői.

Ferencz Balázs

Sárosdi Patrik kiválóan bokszolt

Fotó: Fehérvár KS

Közel 140 utánpótláskorú ökölvívó húzott kesztyűt a budapesti Kőbánya-kupán. A székesfehérvári egyesületet öt bokszoló képviselte, s ki így, ki úgy, de négyen is az élen végeztek súlycsoportjukban. A serdülő 48 kg-osok között Frank Dominik remek bunyót bemutatva verte ellenfelét a legerősebbek között, s nyerte kategóriáját. A serdülők 68 kg-osai között Fekete Leon mérkőzés nélkül maradt, nem kellett kesztyűt húznia a győzelemért. Mint ahogy Hippeller Pannának sem a junior 57 kg-ban, a viadal előtt letette a minimumvizsgát, de élete első meccsére még várnia kell, mert nem álltak ki ellene. Junior 70 kg-ban Németh Zsolt a második helyen végzett, azonban a 75 kilósok között Sárosdi Patrik élete második mérkőzésén csillogó teljesítményt nyújtva győzte le érdi ellenfelét.

Sárosdi Patrik kiválóan bokszolt
Fotó: Fehérvár KS

Az FKSE élmenői, Tóth Adrián és Nagy Evelin kihagyták a Kőbánya-kupát, mert a jövő heti Bornemissza Emlékversenyre készülnek.

– A mezőny még ismeretlen, de az biztos, hogy erős felkészülés van mögöttük. Az utóbbi másfél hónap alatt közel 200 menetet bokszoltak idegen öklözők ellen, vagyis a forma egyáltalán nem rossz – mondta edzőjük, Turós Arnold.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában