szinkronúszás

2021.05.04. 22:31

Nagyszerűen szerepelt az ORKA SE

Az ORKA SE szinkron­úszói az elmúlt hétvégén a Hullám Kupán szerepeltek, méghozzá sikeresen. 13 éremmel térhettek haza a Baranya megyei városból.

Beke Zsombor

A junior korosztályú csapatok között első helyen végeztek a fehérvári szinkronúszók

Fotó: ORKA SE

A Hullám Kupán 9 egyesület mérte össze tudását, az ORKA-t 35 versenyző képviselte a nagyjából 150 fős mezőnyben. A járványhelyzet kellős közepén nem kis bravúr ilyen létszámú versenyt koordináltan megrendezni.

– Annak ellenére, hogy május elsejétől nyitottabb szabályok voltak érvényben a sportrendezvényeken, a pécsi versenyt még zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezték meg – nyilatkozta Molnár Andrea, az ORKA SE vezetőedzője. – Nem volt egyben egyszerre az egész mezőny, csak az a korosztály lehetett bent, amelyiknek éppen versenye volt és az eredményhirdetés után el kellett hagynia az uszodát. A jó idő lehetővé tette, hogy felügyelet mellett zöldterületen melegíthessenek a versenyzők.

A fehérvári szinkronúszók több korosztályban is maradandót alkottak. Egyéni versenyszámban a juniorok között Szabó Virág 2., míg a felnőttek mezőnyében Baranyai Sára első lett. Szintén nem talált legyőzőre Kovács Panni a kezdők kategóriájában, valamint Grozeva Dorina a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A junior korosztályú csapatok között első helyen végeztek a fehérvári szinkronúszók
Fotó: ORKA SE

A páros versenyszámokban három fehérvári érem született, Baranyai Sára Vigh Kamilla oldalán újfent első lett, míg a kezdők között Bagi Kála–Galaczi Anna duója a legjobbnak bizonyult, Mészáros Anna és Szabó Anett a 3. helyen végzett.

A csapatok között a kezdők kategóriájában több korosztályban is a dobogóra állhattak az ORKA versenyzői, ők nem a nemzetközi szabályok szerint indultak, így több fehérvári csapat is ott lehetett a minik között. A Lukácsi Dóra, Soproni Hanna és Vidra Petra alkotta trió a második helyen végzett, a Fülöp Zita, Heltay Panna, Lövész Réka fémjelezte csapat harmadik lett, míg a legfiatalabbaknál Kovács Kamilla, Polgár Emma, Simon Emma ért oda a dobogó második fokára.

Az utánpótláscsapat Baranyai Magda, Burger Ágota, Csizmadia Nikolett, Földi Zsóka, Grozeva Szonja, Mészáros Emese, Süveg Anna összetételben kombinációs kűrben 3. lett, a junioroknál pedig a Bródy Gréta, Fábián Lara, Grátzl Gréta, Szabó Virág, Varga Jusztina, Vigh Kamilla alkotta csapat első helyet érő rövid programot mutatott be. A Balogh Zsuzsanna, Fésüs Napsugár, György Izabel, Hegedűs Kisó, Pálinkás Noémi, Pinka Luca, Poór Dóra, Szakáll Sára, Tímár Amina összetételű együttes a második helyen végzett a vegyes kombinációs kűrök mezőnyében.

A vezetőedző és a felkészítésben segítő edzők, Trungel Viktória és Tőke Teodóra is elégedett volt a hétvégi szerepléssel.

– Örültünk neki, hogy újra versenyezhettek a sportolóink, elégedettek vagyunk. Szükségük van a versenyzésre, hogy érezzék, van miért naponta edzeni – értékelt Molnár Andrea.

Javában zajlanak az előkészületek a Csitáry G. Emil uszodába tartandó ORKA-kupára. Az eredeti tervek szerint márciusi viadalt a járványhelyzet miatt júniusra halasztották.

– A versenykiírás él, továbbra is csak hazai egyesületek vehetnek majd részt. Reméljük, a következő évben már tudunk külföldi csapatokat is fogadni. Még nem tudjuk, hogy lesznek-e nézők, de ha igen, akkor is csak korlátozott számban engedjük be őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában