Frissen Fejérből

2021.05.30. 14:08

Megyei kispályás bajnok az Úrhida

A megyei kispályás labdarúgó bajnokság döntőjét öt csapat (Mezőkomárom, Perkáta, Sukoró, Úrhida és Zámoly) részvételével a hétvégén rendezték Székesfehérváron. A bajnokságot szoros versenyben az Úrhida csapata nyerte.

V. Varga József

A megyei bajnokcsapat az Úrhida gárdája

Fotó: ST

A kispályás bajnokság életre hívásával a labdarúgás népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés mellett a települések közösségformálását is zászlajára tűzte a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei igazgatósága.

A megyei igazgatóság a 2020–2021-es bajnoki szezon indulása előtt megkereste azokat a településeket, amelyek nem indítottak a bajnokságokban felnőtt csapatot, és egy sajátos kispályás labdarúgó-bajnokságot szervezett a számukra.

A négycsapatos csoportok mérkőzéseit ősszel és tavasszal rendezték, és most a csoportgyőztesek vívták a döntőt két pályán, körmérkőzés formában, azaz mindenki játszott mindenkivel. A derbik napsütéses időben zajlottak, izgalmas játékot és pazar gólokat láthatott a sporteseményre kilátogató közönség.

A megyei bajnokcsapat az Úrhida gárdája
Fotó: ST

Az idő előre haladtával bebizonyosodott, valóban a legjobb csapatok kerültek a megyei döntőbe. Sokszor csak egy egyéni felvillanással megszerzett győztes gól hozta meg a kívánt eredményt. Jól jellemzi a bajnoki döntő csapatainak a játékát az is, hogy az első három helyezett végül körbe verte egymást, és csak egy gól különbség hozta meg az úrhidai csapat számára az oly nagyon óhajtott kupagyőzelmet. A végső sorrend: 1. Úrhida, 2. Sukoró, 3. Perkáta, 4. Mezőkomárom, 5. Zámoly.

– Úrhida sporttörténetében ez a legfényesebb siker a csapatsport eredmények között. Köszönet sportolóinknak, akik szabadidejüket feláldozva kiharcolták ezt a nagyszerű győzelmet! – mondta el lapunknak Soós Tamás pedagógus, sportvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában