Kézilabda

2021.05.07. 13:50

Az életéért küzd a Cunder, revansot venne az Alba-Máv

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 20. fordulójának mérkőzéseit rendezik a hétvégén, mindkét fehérvári alakulat idegenben szerepel.

Krebsz András

A cunderesek a bennmaradásért küzdenek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

A rendkívül nehéz helyzetben lévő cunderesek az egyik közvetlen riválisukhoz, a Dabas U23-as együtteséhez látogatnak vasárnap. A 10 ponttal a Déli-csoport tizedik, kieső helyén tanyázó fehérvári alakulat a Csókáéknál négy egységgel többet gyűjtő, ám a halasztások miatt eddig néggyel kevesebbszer pályára lépő dabasiakat április 9-én hazai környezetben nem kis meglepetésre ugyan legyőzte (29-22), ám ezzel együtt a 16 órától kezdődő összecsapáson a Pest megyeiek számítanak esélyesnek. A hétről-hétre rengeteg hiányzóval kiálló Dolezsál-tanítványok minden bizonnyal most sem feltartott kézzel futnak ki a parkettre, a pontszerzés a reményt jelentené Bokrétáék számára az utolsó két fordulóra.

Lényegesen könnyebb feladat vár az Alba-Máv-Előre SC gárdájára, az elmúlt két hétben a Szigetszentmiklós U23-as csapatát kétszer is legyűrő, a legutóbbi négy fellépésükön hét pontot bezsebelő székesfehérváriak a sereghajtó, mindössze egyetlen döntetlent felmutató (ezt azonban éppen az Alba ellen összehozó) Abonyhoz utaznak. A három körrel a vége előtt ismét éremesélyessé előrelépő Grőber-tanítványok számára nem a kötelező győzelem megszerzése, sokkal inkább a februári kínos botlás feledtetése lesz a valódi tét a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában