Frissen Fejérből

2021.05.02. 22:08

A BL-győztes Audi ETO fél gőzzel is nyert

A női kézilabda K&H Liga 21. fordulójában végig vezetve, magabiztosan győzte le a bajnoki címvédő Audi ETO KC csapata az Alba Fehérvár KC együttesét.

Káldor András

Az albás Afentaler Sára tíz találatot vállalt csapata huszonöt góljából

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Alba Fehérvár KC – Győri Audi ETO KC 25-40 (10-18)

Székesfehérvár, zárt kapuk Vezette: Marton Zs., Szabó E.

AFKC: Pijevic – Töpfner, Rózsás, Boldizsár 1, Gerhát K. 4 (2), Bardi, Szarka A. 1. Csere: Dányi 1 (kapus), Afentaler 10 (2), Varga E. 3, Szabó-Májer 4, Háfra L. 1, Sulyok. Edző: Józsa Krisztián.

ETO KC: Leynaud – Faluvégi D. 2, V. Kristiansen 3 (2), S. Oftedal 5, Edwige 2, E. Amorim 6, Görbicz 3 (2). Csere: Silie Solberg, Glauser (Kapusok), Nze Minko 6, Anne M. Hansen 1, Brattset 4, Fodor Cs. 3, Lukács V. 5. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4

Az albás Afentaler Sára tíz találatot vállalt csapata huszonöt góljából
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Minden évben különleges sportcsemege a győri kézilabdás lányok fehérvári látogatása, ám idén az ismert okok miatt lemaradtak a szurkolók az összecsapásról. Mindenesetre miután az új jogszabályi feltételek lehetővé teszik, a Magyar Kézilabda Szövetség határozott szándéka újra nyitni a kapukat, a mérkőzéseket, minden sportági, egészségvédelmi, rendezési szempont figyelembevételével.

Hírnevéhez méltóan kezdett az ETO, a zöld-fehérek 6-0-s rohama után Afentaler Sára szerezte az első hazai találatot, melyre a 8. percig kellett várni. Ezt és Józsa Krisztián időkérését követően valamelyest kiegyenesedett az Alba, és feljött 6-9-re. A győri gólgyártás ugyan folytatódott a továbbiakban is, de ebben a periódusban sok technikai hibát elkövettek a csapatok, mindkét oldalon. A 22. percben Görbicz Anita találata után már nyolc góllal, 15-7-re vezetett a Győr, ám szünetre a különbség nem, csak az eredmény változott, 18-10-es győri vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A pihenő jót tett a hazaiaknak, a frissen beállt Szabó-Májer Krisztina öt perc alatt négy gólt rámolt be Silje Solberg és Laura Glaser hálójába, de ez csupán szépségtapasznak bizonyult, mivel a szintén újonnan beküldött két szélső, Lukács Viktória és Fodor Csenge ipari mennyiségben termelték a gólokat, és Stine Oftedal találatával először a 48. percben vezetett tízzel a vendégcsapat (14-24). Innentől a hátralévő percekben már csak a különbség nagysága volt kérdéses. Az Alba mindent megpróbált, főként Afentaler és Varga Emőke dicsérhető, aki Bardi Fruzsina sérülése után szépen dolgozott a falban. A győriek ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek, május 29-én a BL Final Four elődöntőjében a francia Brest Bretagne csapatával találkoznak, és hajtanak a címvédésért.

– Azt kértem a csapattól, hogy őrizzük meg a tartásunkat, és ne adjuk fel, az utolsó percig küzdjünk. Ez sikerült, voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, ahol egészen tetszetős kézilabdát mutattunk be. Az biztos, hogy egy ilyen tempójú mérkőzés egy ilyen ellenféllel szemben biztosan felhoz. Védekezésben sokkal keményebbnek kellett volna lenni, a támadójátékban pedig voltak olyan elemek, amelyekre építhetünk. Nagyon nehéz utolsó hónap elé nézünk, de több olyan mérkőzés jön, amelyeken abszolút esélyesként léphetünk pályára. – fogalmazott Józsa Krisztián.

– A védekezésünket öszsze kellene rakni, mert most nem voltunk elég kemények. – mondta a mezőny legeredményesebb játékosa, Afentaler Sára, akinek Görbicz Anita egy nagy öleléssel gratulált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában