Frissen Fejérből

2021.04.18. 23:26

Zárt kapus evezősszezon

Fél év után versenyezhetett ismét a hazai evezősök nagy része, a Velencei-tavi Evezőspálya az U23-as és Utánpótlás Kishajós Tájékoztató Versenynek adott otthon.

Németh Krisztián

Kovács Dániel Achilles két éremmel zárt F: Czucz B./MESZ

A járványhelyzet miatt egy csekély mezőnnyel lebonyolított válogatót leszámítva most hétvégén rajzottak ki nagyobb számban az evezősök a vízre, ráadásul a Velencei-tóra. Sajnos sokan távol maradtak kényszerű okok, megfertőződés vagy karantén miatt, de már nagyon időszerű volt, hogy a szakvezetés képet kapjon az U23-as, az ifjúsági és a serdülő mezőny állapotáról. Különös tekintettel arra, hogy a pandémia miatt szinte teljesen átalakult a nemzetközi versenynaptár. A feltörekvő generációk számára megvan az előkép, hiszen a magyar evezés történelmi sikert könyvelhetett el egy-két héttel korábban. Pétervári-Molnár Bendegúz olimpiai kvótát szerzett egypárban, az Európa-bajnokságon pedig két aranyérmet nyert a magyar küldöttség.

Kovács Dániel Achilles két éremmel zárt
F: Czucz B./MESZ

A cél, hogy minél versenyképesebb korosztályos egységeket tudjanak kiállítani az idei nemzetközi seregszemlékre, a hétvégi eredmények sok támpontot adnak a csapatok összeállításában. A VVSI Evezős Szakosztály színeiben Kovács Dániel Achilles az U23-as korosztályban könnyűsúlyban egypárban és kétpárevezősben is bronzérmet szerzett. A hölgyek mezőnyében ugyancsak a harmadik helyen zárt az Illényi Dorottya, Rabi Hanna alkotta kétpár. Vida Erik és Tüdő Krisztina tanítványai így három éremmel zárták a versenyt. A következő jelentős versenyre, május végén a Vidék Bajnokságra is Sukorón kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában