Frissen Fejérből

2021.04.18. 19:32

Változatos mérkőzésen zsebelte be a pontokat a Vidi

Nem lehetett más célja a Mol Fehérvár FC-nek az OTP bank Liga labdarúgó NB I 29. fordulójában, mint hogy az újra diadalt arató Puskás Akadémia FC nyomába eredjen – egy Honvéd elleni győzelemmel. De nehéz helyzetbe került a Vidi az Új Hidegkúti Nándor Stadionban.

Ferencz Balázs

20210418 labdarugas Kispest Fehervar Foto: Domotor Csaba

Fotó: Dömötör Csaba

A Vidi a haloványabban csillogó érmekért, a Budapest Honvéd a bennmaradás bebiztosításának reményében szállt harcba a forduló záró mérkőzésén. Szabics Imre egy-két helyen változtatott a hét közben a Magyar Kupa elődöntőjében szerepeltetett kezdőhöz képest. Ruben Pinto az MK elleni kupameccsen sérült meg, így ő nem térhetett vissza az Új Hidegkúti Nándor Stadion gyepére a Honvéd ellen. Dárdai Palkó kapott bizalmat, míg Nikolics Nemanja éktársa most nem Budu Zivzivadte, hanem a fiatal Szabó Levente volt.

A bő negyedórányi birkózás, fogáskeresés után a 19. percben éppen e kettős kohéziójac működött kiválóan, Szabó Levente passzolt jó ütemben Nikolicshoz, aki középről a jobbjára tolta Bolla Bendegúznak, a fiatal védő jobbal tüzelt 20 méterről, Tujvelnek vetődve kellett hárítania a bal alsó sarok előtt. Egy perccel később hatalmasat védett Tujvel a fehérváriak szöglete nyomán, Stopira közelről belsőzött, a Honvéd kapusa belepaskolt, majd a kipattanó lasztiért igyekvő Muszliut vágta fel a tizenhatos vonalához közel Gazdag Dániel. A büntetőt Nikolics Nemanja nagy erővel, jobbal lőtte a bal oldalra, 0-1. Nem sokáig futballozhatott előnyben a Vidi. Egy támadáson belül előbb Szendrei próbálkozását Nego a gólvonalról fejelte ki, majd a kipattanót begyűjtve Nagy Dominik lapos lövését ugyancsak a gólvonalról tette vissza a mezőnybe a francia-magyar, Balogh Norbert ezt köszönte szépen, s 8 méterről helyezett a kapu jobb oldalába, 1-1. Lüktetett a játék, újra a hazaiak kapuja előtt állomásozott a Vidi, s Stopira fejezte be az akciót, estében lőtt centikkel a jobb kapufa mellé.

Szabó Leventének (fehér) és társainak futniuk kellett az eredmény után, de megérte Fotó: Dömötör Csaba

„Nincs fölpassz, szűken legyél!” – hörögte erőteljesen a játéktér felé Horváth Ferenc az instrukciót, mikor a fehérváriak akartak támadásba lendülni. Szabics Imre a szeme sarkából figyelte kispesti kollégája kispad előtti ténykedését. Nem volt izgatott a Vidi trénere, akkor sem, ha technikai hibák akasztották meg legényei offenzíváját. Továbbra is fölényben focizott a piros-kék egylet, Petrjak és Dárdai szögletei is veszélyesen szálltak középre, utóbbi sarokrúgása után Nikolics fordulásból lőtt laposan a bal sarok mellé. Mégis a Honvéd fordított: a 42. percben 17 méterről végezhetett el szabadrúgást Nagy Dominik, aki mesterien tekerte el a labdát a sorfal mellett a jobb sarokra. Vélhetően Kovács Dániel nem lehetett büszke építőmérnöki érzékeire... 2-1. Egyre bátrabban indultak meg a hazaiak a jobb oldalon megszerzett labdákkal, de a szünetig nem találták az ösvényt a beadásaikkal. Zsótér így középről próbálkozott, 18 méteres emelése nem sokkal kerülte el a felső lécet.

Szabics Imre nem cserélt a szünetben, de bizonyosan nem maradt szótlan az öltözőben. A Honvéd visszazárt, mélyen védekezett, a Vidi érthetően kepesztett az egyenlítő gólért. Az 56. percben magyarázta el előre megkreált szemléltetőképek segítségével Zivzivadzénak Juhász Roland mit is a feladata, mert a georgiai támadó váltotta az éppen nagy helyzetben a kapu fölé durrantó Szabót. A 67. minutumban sikerült újra átjátszani a Honvéd védelmét, Nikolics a kapu tetejére lőtt lágyan. A . percben aztán a nyomást nem bírta a Honvéd, Petrjakot gáncsolta el Mezgrani a tizenhatos bal oldalán. A tizenegyest most Lyes Houri lőtte – a kapu közepébe, 2-2. Negoé lett aztán a slusszpoén, a 80. percben kapáslövését még védte Tujvel, de a 90.-ben egy lendületes Vidi-akció végén Nikolics lövése után a kipattanót helyezte a hálóba, 2-3.

Jegyzőkönyv

Budapest Honvéd FC–Mol Fehérvár FC 2-3 (2-1)

Budapest, Új Hidegkúti Stadion, V.: Iványi Zoltán (Albert, Szalai)

Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Klemenz, Batik, Aliji – Hidi (Kamber, 73.) – Nagy D. (Bőle, 72.), Szendrei, Zsótér (Eppel, 63.), Balogh N. – Gazdag. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Mol Fehérvár FC: Kovács D. – Bolla, Rus, Muszliu, Stopira – Dárdai (Bamgboye, 70,), Nego, Fiola (Houri, 69.), Petrjak – Nikolics (Alef, 92.), Szabó L. (Zivzivadze, 57.) Vezetőedző: Szabics Imre

Gól: Balogh N. (25.), Nagy D. (42.) illetve Nikolics (22. – tizenegyesből), Houri (78. – tizenegyesből), Nego (90.)

Sárga lap: Nagy D. (19.), Balogh N. (85.), Tujvel (90.) illetve Rus (88.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában